Ελλάδα

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Πλήρως λειτουργικό εντός του 2023

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Πλήρως λειτουργικό εντός του 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Εντός του 2023 αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Εντός του 2023 αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος την περιοχή είπε ότι «Προχωρούν οι επενδύσεις».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί οι επενδύσεις προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα όπως με ενημέρωσαν και εντός του επόμενου έτους θα έχουμε ένα πλήρες λιμάνι εμπορικό και επιβατικό. Και βέβαια μετά να φροντίσουμε να κάνουμε και τη μαρίνα. Το λιμάνι δεν μπορεί να λειτουργεί ερήμην των τοπικών αρχών. Άρα, η σωστή συνεργασία ως προς τις χερσαίες ζώνες, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας γύρω από το λιμάνι ήταν πάντα προτεραιότητα για μας.».

Επτά επενδυτικά σχήματα συνεχίζουν στον διαγωνισμό του λιμανιού Ηγουμενίτσας

Προεπιλέχθηκαν τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας» (ΟΛΗΓ ΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ , τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

  • 1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
  • 2) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
  • 3) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
  • 4) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
  • 5) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
  • 6) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
  • 7) ΟΛΘ ΑΕ

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα, αφού υπογράψουν τις σχετικές Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της Β’ φάσης του διαγωνισμού (υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments