Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού στην Οδησσό

Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση κατά του λιμανιού στην Οδησσό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Ρωσία και την Ουκρανία

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού, μία ημέρα μετά την υπογραφή από την Ρωσία και την Ουκρανία της συμφωνίας για την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Ο εχθρός επετέθη κατά του εμπορικού λιμανιού της Οδησσού με πυραύλους Cruise Kalibr . Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας. Δύο έπληξαν υποδομές στο λιμάνι», διευκρίνισε η ουκρανική Επιχειρησιακή Διοίκηση του Νότιου Τομέα στο Telegram.

Τρεις νεκροί από ρωσικούς πυραύλους στην περιοχή Κιρόβοχραντ

Συνολικά τρεις νεκροί υπήρξαν από τους 13 ρωσικούς πύραυλους που έπληξαν σήμερα [23/7] ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο και σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή Κιρόβοχραντ της κεντρικής Ουκρανίας, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση ο κυβερνήτης Αντρίι Ραϊκόβιτς είπε πως σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας. Είπε επίσης πως ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Ο Ραϊκόβιτς είπε πως τα πλήγματα προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα ένας τομέας της περιφερειακής πρωτεύουσας Κροπιβνίτσκιι να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Harkiv-City-Hall-bombing

Οι ΗΠΑ υπόσχονται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, περιλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), και κάνουν προκαταρκτική εργασία για το αν θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη, καθώς οι μάχες μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, πέντε μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η Μόσχα και το Κίεβο υπέγραψαν χθες, Παρασκευή, μια συμφωνία ορόσημο για την αποδέσμευση των εξαγωγών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, εκπρόσωποι αρνήθηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και απέφυγαν να κάνουν χειραψίες κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments