Lifestyle

Ερρίκος Πετιλόν: «Ο εθισμός μου στις ουσίες κράτησε 25 χρόνια – Ήμουν επιπόλαιος»

Ερρίκος Πετιλόν: «Ο εθισμός μου στις ουσίες κράτησε 25 χρόνια – Ήμουν επιπόλαιος»

Πηγή Φωτογραφίας: Pelop.gr- AlphaFreePress

Ερρίκος Πετιλόν: «Έχω γεννηθεί με οριακή διαταραχή προσωπικότητας και συγχρόνως είχα και το σύνδρομο της ασθένειας του εθισμού. Από τη γιαγιά μου το πήρα, που ήταν μανιοσχιζοφρενής».

Μια συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε ο Ερρίκος Πετιλόν στην εφημερίδα Espresso και τη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου. Ο πρίγκηπας της vogue  μίλησε μεταξύ άλλων για τον 25τη εθισμό του στις ουσίες και τα λάθη του.

Ειδικότερα, ο Ερρίκος Πετιλόν εξομολογήθηκε πως «έχω ολοκληρώσει σε 19 κέντρα απεξάρτησης, εντός και εκτός Ελλάδας, με 5,5 μήνες εγκλεισμό κατά μέσο όρο. Στην Ελλάδα έκανα τα τέσσερα. Πριν από τρία χρόνια το τελευταίο στη Θεσσαλονίκη. Στη Γερμανία, στην Αγγλία και στο Βέλγιο τα υπόλοιπα. Στην Ελλάδα έχει ένα δυο κέντρα αποκατάστασης της προκοπής. Δεν έχει παραπάνω. Ο καθένας έχει το θέμα του. Εγώ, ας πούμε, είχα διπλή διάγνωση. Έχω γεννηθεί με οριακή διαταραχή προσωπικότητας και συγχρόνως είχα και το σύνδρομο της ασθένειας του εθισμού. Από τη γιαγιά μου το πήρα, που ήταν μανιοσχιζοφρενής».

Κοιτάζεις πίσω, βλέπεις τα λάθη σου; Τα έχεις βάλει σε λίστα;

Ναι, θα ήθελα να είχα μάθει πιο νωρίς τη διπλή διάγνωση και να το είχα αντιμετωπίσει. Είχα άγνοια. Στα 48 το διέγνωσα. Τώρα είμαι 60. Λάθη ζωής εν θα έλεγα ότι έκανα. Ήμουν επιπόλαιος, αλλά αυτό θεωρώ ότι ήταν μέρος της ανωριμότητας μου, λόγω ηλικίας τότε. Άρα δεν μπορώ να τα ορίσω σαν λάθη. Μετανιώνω μόνο για τα χρόνια που ήμουν εγκλωβισμένος στη διπλή διάγνωση και στις υποτροπές που έχω κάνει. Ο εθισμός μου κράτησε 25 χρόνια.

Αυτά τα χρόνια, δηλαδή, πήγαν χαμένα;

Δεν τα λες χαμένα. Αλλά σημασία έχει να φτάσεις σε ένα σημείο που να θες να αλλάξεις και να αλλάζεις. Τότε και τα αρνητικά γίνονται θετικά.

Τι σε έκανε να πεις «τέρμα»; Είπες «πεθαίνω και κάνω πίσω»;

Με εμένα έχει να κάνει. Εγώ το αποφάσισα. Αλλά και το να έχω φτάσει κοντά στον θάνατο το έχω νιώσει πολλές φορές. Υπήρχαν στιγμές φόβου για τη ζωή μου, αλλά δυστυχώς στον ενεργό εθισμό δεν το σκέφτεσαι έτσι, το προσπερνάς. Αδιαφορείς. Στον ενεργό εθισμό οι συμπεριφορές που βγάζεις και ο τρόπος που σκέφτεσαι τα προσπερνάει αυτά. Δεν τα λαμβάνεις υπόψη σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments