Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Τι αποφάσεις πάρθηκαν στη σύσκεψη για το δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Τι αποφάσεις πάρθηκαν στη σύσκεψη για το δάσος της Δαδιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Γενική Πρoστασία Twitter

Φωτιά στον Έβρο: Οι ώρες είναι δύσκολες στον Έβρο, καθώς καίγεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα και η πλειονότητα των επιχειρήσεων πυρόσβεσης έχουν στραμμένη την προσοχή τους

Οι ώρες είναι δύσκολες στον Έβρο, καθώς καίγεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα και η πλειονότητα των επιχειρήσεων πυρόσβεσης έχουν στραμμένη την προσοχή τους.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αντίξοες και τα πύρινα μέτωπα είναι πολλά όπως αναφέρει η πυροσβεστική με βασικότερο αυτό στη Δαδιά.  Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Νωρίς το πρωί όταν έφτασε στην περιοχή το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Έγινε μια γρήγορη ενημέρωση για την κατάσταση και ακολούθως οι επιχειρησιακοί μετέβησαν στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» για να προχωρήσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Αυτή την ώρα υπάρχουν ενεργά μέτωπα κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα, και κίνδυνος περαιτέρω επέκτασης νοτιοδυτικά και δυτικά προς την Α1 Ζώνη. Το Βόρειο τμήμα έχει και εκεί ενεργό μέτωπο, σε απόσταση ασφάλειας από τον οικισμό Δαδιά. Για αυτό και αποφασίστηκε οι προσπάθειες να επικεντρωθούν σε αυτές τις περιοχές, με έμφαση στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Από άνεμο υπάρχει άπνοια προσώρας, αλλά δυσκολία για τα εναέρια μέσα λόγω θερμοκρασιακής ανάστροφης και έντονου καπνού, και για αυτό επιχειρούν τώρα μόνο ελικόπτερα, 2 Mi8, 2 AB214 και ένα Erickson. Όταν βελτιωθούν οι συνθήκες θα ξεκινήσουν και τα αεροσκάφη.

Στην περιοχή γίνονται εκτιμήσεις για μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς αναφέρεται ότι η πανίδα, μεταξύ αυτών και τα σπάνια αρπακτικά πτηνά, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, ενώ η χλωρίδα θα χρειαστεί 20 με 30 χρόνια για να επανέρθει στην προηγούμενη κατάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments