Focus

Ο Τζούλιαν Λένον διώχνει μακριά τις σκιές

Ο Τζούλιαν Λένον διώχνει μακριά τις σκιές

Πηγή Φωτογραφίας: wnrn.org

Ο γιος του John Lennon θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ μετά από 11 χρόνια τον Σεπτέμβριο, και είναι άκρως προσωπικό.

Ο Τζούλιαν Λένον θα προτιμούσε να μην είναι στο προσκήνιο. Είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για κάποιον που είναι διάσημος από πριν καν γεννηθεί. Αλλά ο γιος του John Lennon και της πρώτης του συζύγου Cynthia έχει ξεπεράσει την ταμπέλα να χαράξει τη δική του μουσική διαδρομή. Χρησιμοποιεί ωστόσο το ονομά του για να στείλει ένα μήνυμα για το σεβασμό των ιθαγενών σε όλο τον κόσμο και την υπεράσπιση περιβαλλοντικών αιτιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julian Lennon (@julespicturepalace)

Αν και η φιλανθρωπία μπορεί να είναι το πάθος του, ο Lennon, ο οποίος έχει ένα έμφυτο ταλέντο στη μουσική, θα κυκλοφορήσει το τελευταίο του άλμπουμ, “Jude”, στις 9 Σεπτεμβρίου. Το άλμπουμ πήρε το όνομά του από το θρυλικό τραγούδι, “Hey Jude”, που γράφτηκε  από τον Paul McCartney για να παρηγορήσει τον πεντάχρονο, αφού ο πατέρας του γνώρισε τη Yoko Ono και χώρισε από τη μητέρα του. Το τραγούδι, το οποίο ήταν στην κορυφή των τσαρτ για 19 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του το 1968, ονομαζόταν αρχικά «Hey Jules» – το παρατσούκλι του Τζούλιαν Λένον – αλλά άλλαξε.

«Πάντα είχα σχετικά μεγάλα διαλείμματα μεταξύ των άλμπουμ, ειδικά από τότε που ήμουν ανεξάρτητος καλλιτέχνης», είπε σε μια συνέντευξη από το σπίτι του στο Μονακό. «Νομίζω ότι μέρος του λόγου είναι επειδή το έργο έχει νόημα για μένα. Ακούγεται η καρδιά και η ψυχή μου».

Ο Lennon είναι εκπληκτικά ζεστός, ανοιχτός και ελκυστικός και πρόθυμος να μοιραστεί το πάθος που νιώθει για τη δουλειά του και τη μουσική του — όλα με τη γοητευτική αγγλική προφορά του.

«Τις πρώτες μέρες, στα 20 μου», είπε ο 59χρονος, «σε έσπρωξαν στο στούντιο τη στιγμή που βγήκες από τις παγκόσμιες περιοδείες. Ήταν λοιπόν αυτός ο ατελείωτος κύκλος. Και μετά από 30 χρόνια που το έκανα, είπα, δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω πια. Έτσι έγινα ανεξάρτητος και μου επέτρεψε να ακολουθήσω όλα τα άλλα όνειρά μου».

Αυτά τα όνειρα περιελάμβαναν τη δημιουργία του White Feather Foundation

Όπως λέει η ιστορία, ο John Lennon του είχε πει ότι αν πέθαινε, θα χρησιμοποιούσε ένα λευκό φτερό για να ενημερώσει τον γιο του ότι ήταν ήσυχος. Έτσι, όταν ο Τζούλιαν Λένον ήταν σε περιοδεία στην Αυστραλία, έλαβε ένα λευκό φτερό από δύο πρεσβύτερους της φυλής Μίρνινγκ που του ζητούσαν να τους βοηθήσει να πουν την ιστορία τους. Το πήρε ως σημάδι και συνέχισε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Whaledreamers» και ίδρυσε το White Feather Foundation το 2007 για να ρίξει φως σε μια σειρά περιβαλλοντικών και ανθρωπιστικών ζητημάτων.

Έκτοτε, ο Lennon έχει καθιερώσει την Υποτροφία Cynthia Lennon για κορίτσια στην Κένυα και τώρα οι Η.Π.Α., τιμήθηκαν με το CC Forum Philanthropy Award στο Μονακό, ονομάστηκε Βραβείο Διαπολιτισμικού και Peace Crafter Award Centre for Peace 2020 της UNESCO, έχει συγγράψει πολλά βιβλία, συμπεριλαμβανομένης της τριλογίας «Touch the Earth», «Heal the Earth» και «Love the Earth» και το παιδικό graphic novel «The Morning Tribe». Και το ντοκιμαντέρ του, «Kiss the Ground», για την αναγέννηση του εδάφους, προβλήθηκε στο Netflix στα τέλη του 2020.

Το περιβαλλοντικό του μήνυμα μεταφέρεται στη μουσική του. Έγραψε και ηχογράφησε ένα τραγούδι για το περιβάλλον και τη φτώχεια με τίτλο «Saltwater» το 1991 και το κυκλοφόρησε ξανά το 2016.

«Από τότε έχω γράψει περίπου πέντε τραγούδια για τα ίδια ζητήματα και είναι απλώς βαρετό που τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά. Αν και βλέπω να γίνονται κάποια έργα τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments