Διεθνή

Pοlitico: 11 φορές που η κούρσα για την ηγεσία των Τόρις πήγε “εντελώς στραβά”

Pοlitico: 11 φορές που η κούρσα για την ηγεσία των Τόρις πήγε “εντελώς στραβά”

Πηγή Φωτογραφίας: spectator/dailymail

Το politico, δίνει μία άλλη διάσταση αυτής της προεκλογικής μάχης, καταγράφοντας όχι μία, ούτε δύο, αλλά 11 φορές που η εκστρατεία απέκτησε σουρεαλιστικά χαρακτηριστικά

Η κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον είναι πλέον στην τελική ευθεία της και στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ποιος από τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους, θα αναλάβει την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Το politico, ωστόσο δίνει μία άλλη διάσταση αυτής της προεκλογικής μάχης, καταγράφοντας όχι μία, ούτε δύο, αλλά 11 φορές που η εκστρατεία απέκτησε σουρεαλιστικά χαρακτηριστικά…

Ο τυχαίος βουλευτής

Ξεχάστε την τεράστια εμπειρία σας στη διαχείριση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, την επιβολή κυρώσεων στον Βλαντιμίρ Πούτιν ή τη σύναψη μεγάλων εμπορικών συμφωνιών με μακρινές χώρες. Ο Ρίμαν Τσίστι μπήκε στον διαγωνισμό χωρίς τέτοιες αποσκευές. Ο ελάχιστα γνωστός βουλευτής των Γκίλινγκχαμ και Ράινχαμ, ήταν κατώτερος υπουργός Εξωτερικών για όλες τις δύο ημέρες προτού αποφασίσει ότι τώρα είχε ό,τι χρειαζόταν για να καταλάβει το πιο ισχυρό γραφείο στη χώρα.

Δεν ήταν για τον Τσίτσι τα κομψά κόλπα δημοσίων σχέσεων της ελίτ του Γουστεμίνστερ. Αντίθετα, ξεκίνησε με ένα βίντεο που τράβηξε στον κήπο του και μια φωτογραφία ενός εξωφύλλου περιοδικού New Statesman του 2011 που τον αναφέρει εν συντομία.

Παρά τις υψηλές προσδοκίες, ο Τσίτσι αποχώρησε μέρες αργότερα, αφού απέτυχε να εξασφαλίσει έναν μόνο υποστηρικτή, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μετανιώσει. Μια αληθινή έμπνευση για όλους μας.

Μια γυναίκα λιποθυμά στη μέση της ομιλίας… και ο Ζαχάουι απλά συνεχίζει

Έτοιμος να ηγηθεί…όπως το να συνεχίζεις με τόλμη μια ομιλία για τη φορολογική πολιτική, ενώ μια γυναίκα στο ακροατήριο λιποθυμά με ένα δυνατό γδούπο.

Και χρειάζεται ένας αληθινός άντρας, σύμφωνα με τα λόγια της Daily Express , «να συνεχίσει σαν να μην συμβαίνει τίποτα», ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι ανησυχούν για ασήμαντα θέματα όπως «μήπως κάποιος άλλος πρόκειται να καταρρεύσει», «μήπως είναι πολύ ζεστά εδώ μέσα;», και «παιδιά, είναι ακόμα ζωντανή;»

Ο “Σατζ” ιδρώνει για μικροπράγματα

Μιλώντας για τον καύσωνα, ο πρώιμος αισιόδοξος των Τόρις, Σάτζιντ Τζάβιντ – φρέσκος από το τέλος της θητείας του Boris Johnson – κατέστησε σαφές ότι δεν είχε συμμετάσχει στον αγώνα με «έτοιμο λογότυπο ή κομψό βίντεο», σε αντίθεση με κάποια από τα φανταχτερά των αντιπάλων του.

Αντίθετα, ο Σατζ ήρθε οπλισμένος με τίποτα περισσότερο από ένα νικηφόρο χαμόγελο και μια επείγουσα στοίβα χαρτομάντιλα, που χρησιμοποίησε για να σκουπίσει το εξαιρετικά ιδρωμένο κεφάλι του καθώς απέκρουε ερωτήσεις του Τύπου σχετικά με φορολογικούς παραδείσους εν μέσω ζέστης.

Η Τρας “χάνεται” με την έναρξη της καμπάνιας της

Η εκστρατεία της Λιζ Τρας, η οποία δεν φοβήθηκε να παραδεχτεί ότι η Βρετανία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Και σε ένα ισχυρό performance art που δυστυχώς χάθηκε από τους περισσότερους δημοσιογράφους στην αίθουσα, η Τρας έκλεισε το λανσάρισμα της καμπάνιας της κάνοντας κυριολεκτικά αυτή την αίσθηση της βαθιάς εθνικής μετατόπισης.

Παίζοντας με μαεστρία τον ρόλο ενός ανίδεου πολιτικού, η Τρας έπλεξε μια περίπλοκη οπτική ιστορία στην οποία ένας υπηρεσιακός υπουργός του υπουργικού συμβουλίου πάλευε να βρει μια απλή πόρτα εξόδου.

Αλίμονο, αυτή η ισχυρή μεταφορά σπαταλήθηκε σε όσους ήταν παρόντες. Οι πιο μετριοπαθείς σχολιαστές πρότειναν ότι η Τρας βασικά δεν μπορούσε να βρει το δρόμο της για να βγει από το δικό της δωμάτιο εκστρατείας…

Ο Ρίσι Σουνάκ, ο χαμένος εδώ και καιρό αδερφός του Τζέρεμι Κόρμπιν

Λίγα πράγματα ουρλιάζουν «μανιασμένος μαρξιστής» σαν έναν μορφωμένο σε ιδιωτική εκπαίδευση, δισεκατομμυριούχο που υποστηρίζει το Brexit που αυτοπροτείνεται ως αληθινός κληρονόμος της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Καλώς ήλθατε στον ταραχώδη κόσμο της κούρσας της ηγεσίας των Συντηρητικών, στην οποία ο Ρίσι Σουνάκ — ο οποίος υποστήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ προτού ηρεμήσει, χαρακτηρίστηκε ως « σοσιαλιστής» από πρώην συναδέλφους του υπουργικού συμβουλίου, δεξιές εφημερίδες και ο γύρευε ποιος άλλος.

Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ένα σημάδι ότι το κέντρο βάρους των Τόρις έχει μετατοπιστεί κάπως όταν ένα πρώην αφεντικό hedge fund με κοστούμι £ 3.500 λιρών και αθλητικά παπούτσια £ 400 είναι ύποπτο ότι υποδαύλισε μια προλεταριακή επανάσταση, αλλά δεν μπορεί να σχολιαστεί.

Λάθος ώρα, λάθος μέρος, για μαζική συζήτηση

Μια τηλεοπτική συζήτηση για την ηγεσία μάλλον φάνηκε καλή ιδέα Εξαλείψτε τις διαφορές πολιτικής, ανοίξτε τον εαυτό σας στον δημόσιο έλεγχο, εξαπολύστε μερικές επιθέσεις κατά των Εργατικών όσο είστε σε αυτό. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Αντίθετα, οι θεατές αντιμετώπισαν το σουρεαλιστικό θέαμα ενός κόμματος που είναι στην κυβέρνηση για 12 χρόνια που μαίνεται με την τρομερή κατάσταση της οικονομίας, συζητώντας αν ο σημερινός ηγέτης τους είναι ένας απροκάλυπτος ψεύτης και αποκαλύπτοντας πώς κρυφά μισούσαν τις δικές τους πολιτικές σε όλη τη διάρκειά τους.

Το σχήμα ήταν τόσο επιτυχημένο που μέχρι να ξεκινήσει η τρίτη συζήτηση, όλοι οι κορυφαίοι υποψήφιοι είχαν αποσυρθεί.

Ένας τόσο βρώμικος διαγωνισμός, ο κορυφαίος αξιωματούχος της Βρετανίας έπρεπε να ξεκινήσει έρευνα

Όλοι οι διαγωνισμοί ηγεσίας είναι λίγο “βρώμικοι” αλλά είναι σοβαρό όταν πρέπει να παρέμβει  ο ανώτατος δημόσιος υπάλληλος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Σάιμον Κέις, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, θα περάσει άλλο ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο παίζοντας πολιτικά χτυπήματα μετά από εμπιστευτικές κυβερνητικές συζητήσεις που περιγράφουν λεπτομερώς τη θέση της Πένι Μόρντοντ  σχετικά με τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου, που βρήκε μυστηριωδώς τον δρόμο του στον δημόσιο τομέα. Η Πένι Μόρντοντ περιέγραψε τις αποκαλύψεις ως «κηλίδες» για το χρόνο της στην εξουσία.

Επιβεβαιώνοντας την έρευνα, ο Κέις προειδοποίησε τις αντίπαλες εκστρατείες ότι «είναι υψίστης σημασίας να μην χρησιμοποιούνται δημόσιοι πόροι για την υποστήριξη εκστρατειών ηγεσίας».

Αυτό θα ήταν κάποια ανακούφιση για την ομάδα Πένι Μόρντοντ η οποία σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει δημόσιους πόρους για να υποστηρίξει μια εκστρατεία ηγεσίας .

Όλοι οι άλλοι αποκαλούν ο ένας τον άλλον «ξύπνησε» όλη την ώρα

Ξύπνησα, ξύπνησες εσύ, ξυπνήσαμε όλοι.

Οι επίδοξοι πρωθυπουργοί πέρασαν μια χαρούμενη περίοδο προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι συνάδελφοί τους δεξιοί είναι στην πραγματικότητα μυστικές νιφάδες χιονιού, που θέλουν να ακυρώσουν ολόκληρο το Συντηρητικό Κόμμα για τη χρήση λάθος αντωνυμιών.

Η Μπάντενοχ διασκέδασε περισσότερο, αντικαθιστώντας τις τουαλέτες ουδέτερου φύλου στον τόπο έναρξης της καμπάνιας της με βιαστικές πινακίδες «άντρες» και «κυρίες», ενώ η Μόρντοντ ανέβασε τον πήχη για τον βρετανικό πολιτικό λόγο λέγοντας σε ακτιβιστές και δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ, που είπε ότι κάθε πρωθυπουργός χρειάζεται βουλή. Μια γυναίκα σαν εμένα δεν έχει».

Πραγματικά διαφωτιστικά πράγματα, καθώς περιμένουμε το χρίσμα του νέου αρχηγού μας.

Το αφεντικό της Μόρντοντ την αποκαλεί τεμπέλα στο ραδιόφωνο

Η Γραμματέας Εμπορίου Αν-Μαρί Τρεβέλιαν αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι νέο για τον φετινό γύρο επισκοπήσεων υπουργικών επιδόσεων: ανακοινώνοντας τις αποτυχίες της δικής της αναπληρώτριας Πένι Μόρντοντ ζωντανά στο εθνικό ραδιόφωνο.

«Υπήρξαν αρκετές φορές που δεν ήταν διαθέσιμη, κάτι που θα ήταν χρήσιμο», είπε η Τρεβέλιαν – που υποστηρίζει την Τρας – στο LBC, όταν πιέστηκε για τη στάση του Πένι Μόρντοντ για τη δουλειά.

Η Πένυ σχεδιάζει ένα νέο εθνικό τραγούδι

Εκστρατεία στα βράχια; Ώρα για τα μεγάλα όπλα.

Αγωνιζόμενη για να παραμείνει στην κούρσα, η Μόρντοντ στράφηκε σε μια φιλική προς το πλήθος πολιτική ιδέα που εγγυάται ότι θα σώσει τα οικονομικά δεινά των Βρετανών και θα περιορίσει τις αναζωπυρούμενες εκκλήσεις για τη Σκωτία να γίνει ανεξάρτητη χώρα : ένα νέο εθνικό «θεματικό τραγούδι». Όχι, ούτε εμείς.

«Νομίζω ότι είναι τέτοια πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν, να ενθουσιάσουν τους ανθρώπους, να σκεφτούν τι είναι αυτό που είμαστε», εξήγησε.

Μόνο ένα εμπόδιο: Η Βρετανία έχει ήδη ένα υπέροχο εθνικό θεματικό τραγούδι . Η Μορντάντ έμεινε εκτός αγώνα λίγες ώρες αργότερα.

Και τέλος… το cosplay της Μάργκαρετ Θάτσερ

Γιατί αυτό, φυσικά, είναι απλώς ένα πολύ φυσιολογικό και συνηθισμένο πράγμα. Η “μεταμόρφωση” Τρας σε Μάργκαρετ Θάτσερ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments