Ελλάδα

Στυλιανίδης για φωτιά στον Έβρο: Δύσκολη νύχτα – Στο νοτιοδυτικό μέτωπο οι προσπάθειες

Στυλιανίδης για φωτιά στον Έβρο: Δύσκολη νύχτα – Στο νοτιοδυτικό μέτωπο οι προσπάθειες
Στον Έβρο παραμένει για 2η συνεχή ημέρα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος σε νεότερη ενημέρωσή του αναφέρθηκε στη δύσκολη νύχτα που προηγήθηκε, αλλά και στις επόμενες κινήσεις ώστε να οριοθετηθεί το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς

Στο νοτιοδυτικό μέτωπο της φωτιάς στη Δαδιά του Έβρου επικεντρώνονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής, ώστε να οριοθετηθεί σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος βρίσκεται για 2η ημέρα στην περιοχή, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου,και σε συνεργασία με επιτελικά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αξιολογούν συνεχώς την κατάσταση.

«Αυτή λοιπόν τη στιγμή, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ μεγάλη και στόχος είναι να οριοθετηθεί η περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος ααφέρθηκε σε μία δύσκολη βραδιά που προηγήθηκε εξαιτίας των αναζωπυρώσεων: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους. Με σωστό συντονισμό, πραγματοποιήθηκαν προληπτικές οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών, κυρίως ατόμων από ευπαθείς ομάδες με αναπνευστικά προβλήματα. Η μετακίνηση έγινε πολύ σωστά και οι κάτοικοι βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχεία» ενώ κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για μία δύσκολη μάχη».

«Είναι μια μάχη για να διασφαλίσουμε την προοπτική αυτού του εξαιρετικού οικοσυστήματος. Μετά τη δύσκολη αυτή μάχη, θα πρέπει οι ειδικοί να εξετάσουν το ζήτημα της αποκατάστασης των προβλημάτων που δημιούργησε η φωτιά. Κυρίως να σκεφτούμε την ανθεκτικότητα αυτού του οικοσυστήματος για το μέλλον», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλλουν, καθώς ο συντονισμός και χθες το βράδυ πήγε καλά. Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αστυνομία, στον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, τον δήμαρχο, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες μας που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν ηρωική προσπάθεια, υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να σώσουν το δάσος, για να διασφαλίσουν χθες το βράδυ ότι δεν θα έμπαινε η φωτιά στο χωριό. Το πετύχαμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Χρειάζονται, λοιπόν, αναγνώριση οι πυροσβέστες μας. Από όλους μας, γιατί δίνουν μια τιτάνια μάχη σε μία πολύ δύσκολη περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο και με πολύ μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης που οδηγεί σε αναζωπυρώσεις», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments