Ελλάδα

Ευελπίδων: Η λάθος συνδεσμολογία “γλύτωσε” τα χειρότερα

Ευελπίδων: Η λάθος συνδεσμολογία “γλύτωσε” τα χειρότερα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολές Ευελπίδων: Η λάθος συνδεσμολογία των καλωδίων στου εκρηκτικού μηχανισμού που μπήκε στην πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν η βασική αιτία που αποτράπηκε η έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής

Η λάθος συνδεσμολογία των καλωδίων στου εκρηκτικού μηχανισμού που μπήκε στην πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν η βασική αιτία που αποτράπηκε η έκρηξη τα ξημερώματα της Κυριακής [24/7] και δεν υπήρξαν θύματα και υλικές καταστροφές στο κτήριο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που μαζί με την Κρατική Ασφάλεια επιχειρούν να βάλουν «φρένο» σε μια ενδεχόμενη τρομοκρατική αναβάθμιση των ενεργειών «αλληλεγγύης» στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας, «τοξοβόλου» Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο συναγερμός στην Αστυνομία, όπως σημειώνει ο Ελεύθερου Τύπος, σήμανε στις 23:35, όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προειδοποιώντας για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα δικαστήρια που θα εκραγεί τα μεσάνυχτα. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των Αρχών στο σημείο, όμως τελικά δεν σημειώθηκε έκρηξη.

Έπειτα από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελούνταν από βραδύκαυστο φιτίλι και εκρηκτική ύλη, μέσα σε ένα σακίδιο, στο άλσος, λίγα μέτρα δίπλα από την περίφραξη της Ευελπίδων.

Όπως διαπιστώθηκε, από την ενεργοποίηση είχε σκάσει μόνο ο πυροκροτητής, ενώ δεν είχε προκληθεί έκρηξη λόγω λάθους συνδεσμολογίας. Το καμένο σακίδιο και τα υπολείμματα του μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν το περιστατικό διακρίνουν ομοιότητες με την επίθεση με μασούρι δυναμίτιδας που είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι αυτοαποκαλούμενοι «Εμπρακτα Αλληλέγγυοι Αναρχικοί» με κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής ομάδας ανέφεραν στην ανάρτησή τους ότι χρησιμοποίησαν δύο κιλά εκρηκτικής ύλης.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη της Ασφάλειας, οι άγνωστοι δράστες για πρώτη φορά προχώρησαν σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα πριν την επίθεση, κάτι που δεν είχε συμβεί σε αντίστοιχες πρόσφατες ενέργειες από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, όπως τονίζουν, είναι αξιοσημείωτο ότι ο ένας δράστης τοποθέτησε και ενεργοποίησε το μηχανισμό και ένας δεύτερος ανέλαβε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments