Focus

Perry Rubenstein: «Μέσα από την ομίχλη της δικής μου δυστυχίας άρχισα να βλέπω πιο καθαρά»

Perry Rubenstein: «Μέσα από την ομίχλη της δικής μου δυστυχίας άρχισα να βλέπω πιο καθαρά»

Πηγή Φωτογραφίας: NewsTimes- Artnet News- The New York Times

Ο Perry Rubenstein, έμπορος έργων τέχνης δέχτηκε κατηγορίες για κλοπή

Ο Perry Rubenstein, ένας έμπορος με βαθιές κοινωνικές σχέσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, του οποίου η καριέρα σταμάτησε λόγω καταδίκης για  κλοπή μεγάλης αξίας, πέθανε στα 68. Η πρώην σύζυγός του, στέλεχος δημοσίων σχέσεων Sara Fitzmaurice, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Rubenstein και είπε ότι πέθανε από φυσικά αίτια.

«Ο Πέρι είχε κάποιες αναποδιές στο ταξίδι της ζωής του, αλλά ο πραγματικός του σκοπός  ήταν πάντα η άνευ όρων αγάπη του για τις κόρες του και η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μαζί τους», έγραψε η συζυγός του. «Θα μας λείψει πραγματικά».

Πριν περάσει έξι μήνες στη φυλακή πριν από αρκετά χρόνια, ο Ρούμπενσταϊν έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές τόσο στην Νέα Υόρκη όσο και στο Λος Άντζελες, χάρη στην ομώνυμη γκαλερί του, η οποία κήρυξε πτώχευση το 2014.

Ο Rubenstein είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Mike Kelley, ο Sturtevant, ο James Lee Byars, η Diana Al-Hadid, ο Iwan Baan, ο Jesper Just, ο Kamrooz Aram και ο Robin Rhode. Έχοντας ανοίξει αρχικά στην Prince Street στο SoHo το 1989, ο Rubenstein εγκαινίασε δύο χώρους στο Chelsea το 2004 και στη συνέχεια μετέφερε ολόκληρη την ιδιοκτησία του στο Λος Άντζελες το 2011, σε μια εποχή που λίγες γκαλερί της Νέας Υόρκης το είχαν κάνει.

Αλλά η κατηγορία ότι είχε διαπράξει κλοπή η οποία προέκυψε από καταγγελίες που αφορούσαν δύο συλλέκτες του L.A., αμαύρωσε τη φήμη του. Ενώ συνέχισε να εργάζεται ως σύμβουλος τέχνης, η γκαλερί του δεν άνοιξε ποτέ ξανά.

Γεννημένος το 1954, ο Rubenstein ξεκίνησε ως μοντέλο. Ισχυρίστηκε ότι έγινε αντιληπτός για πρώτη φορά από τον σχεδιαστή Gianni Versace κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, ενώ βρισκόταν στο Μιλάνο

«Ο Versace μου πέταξε πολλά πουλόβερ, με φωτογράφισε και μετά είπε: «Είσαι το καλύτερο μοντέλο σε αυτή την πόλη», είπε ο Rubenstein στο Artillery το 2013.  Στο τέλος της ημέρας, μου έδωσε 1.000 δολάρια σε μετρητά. Σύντομα δούλευα με τους Versace, Armani, Valentino και άλλους μεγάλους σχεδιαστές, κάνοντας μόντελινγκ για τη γαλλική και ιταλική Vogue, ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική».

Ενώ βρισκόταν στην Ευρώπη, αγόρασε έργα από Ιταλούς καλλιτέχνες σε άνοδο, όπως ο Francesco Clemente, ο Enzo Cucchi και ο Sandro Chia, συγκεντρώνοντας μια συλλογή που το Artillery περιέγραψε ως «μικρή αλλά σημαντική». Αρκετά χρόνια αργότερα, παράτησε το μόντελινγκ και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.Αν και ο Rubenstein δεν ξεκίνησε αρχικά την καριέρα του με σοβαρές φιλοδοξίες στον κόσμο της τέχνης, η γκαλερί του κατέληξε να γίνει επιτυχημένη.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν όταν, το 2013, ο Michael Ovitz, συλλέκτης και συνιδρυτής του Creative Artists Agency, μήνυσε τον Rubenstein για την πώληση δύο έργων του Richard Prince αξίας σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Ovitz ισχυρίστηκε ότι ο Rubenstein είχε παρακρατήσει τα έσοδα από την πώληση ενός τεμαχίου και πουλούσε ένα άλλο σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που είχαν συμφωνήσει. Την ίδια χρονιά, ο συλλέκτης Michael Salke ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Rubenstein τον είχε εξαπατήσει κατά την πώληση ενός κομματιού Takashi Murakami.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments