Διεθνή

Μπάιντεν: Θετικός στον κορωνοϊό μεν, ξεκινά τη γυμναστική δε

Μπάιντεν: Θετικός στον κορωνοϊό μεν, ξεκινά τη γυμναστική δε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που είναι θετικός στην Covid από την περασμένη Πέμπτη [21/7], πάει όλο και καλύτερα στην υγεία του και μπορεί πλέον ν' αρχίσει ξανά μια σωματική άσκηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που είναι θετικός στην Covid από την περασμένη Πέμπτη [21/7], πάει όλο και καλύτερα στην υγεία του και μπορεί πλέον ν’ αρχίσει ξανά μια σωματική άσκηση, ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός σε επιστολή που έδωσε σήμερα [26/7] στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

“Ο πρόεδρος νιώθει πλέον αρκετά καλά για να ξαναρχίσει μια αθλητική δραστηριότητα”, έγραψε ο Δρ Κέβιν O’ Κόνορ. «Τα συμπτώματά του έχουν σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς”, πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι αισθανόταν “πολύ καλά” και ότι ήλπιζε να επιστρέψει πλήρως στη εργασία του μέσα στην εβδομάδα.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ολοκλήρωσε τη θεραπεία του με το Paxlovid, ένα χάπι κατά της Covid της εταιρίας Pfizer. Ο Μπάιντεν παραμένει σε απομόνωση επί του παρόντος, είπε ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να είχε ήπια συμπτώματα και ο Λευκός Οίκος έκανε τα πάντα για να καθησυχάσει για την κατάσταση της υγείας του και την ικανότητά του να κυβερνά, ακόμη και όντας σε απομόνωση.

Εντός της εβδομάδας επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε  ότι αναμένει να συνομιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ εντός της εβδομάδας, αλλά ακόμη περιμένει την επιβεβαίωση.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την πολυαναμενόμενη συνδιάλεξη των δύο ηγετών, τη στιγμή που η πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ταϊβάν τροφοδοτεί τις εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο, ο κ. Μπάιντεν απάντησε ότι «αναμένω» πως θα γίνει, «αλλά δεν είμαι ενήμερος πότε θα οργανωθεί» ακριβώς.

Η Νάνσι Πελόσι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως εκ του αξιώματός της μια από τους κορυφαίους αξιωματούχους του αμερικανικού κράτους, αναμένεται στη νήσο τον επόμενο μήνα, αν και δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα το ταξίδι αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments