Κόσμος

Φυσικό αέριο: Σε κρίσιμο σημείο η Γερμανία – Πρωτεύον η εξοικονόμηση

Φυσικό αέριο: Σε κρίσιμο σημείο η Γερμανία – Πρωτεύον η εξοικονόμηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φυσικό αέριο: Εξακολουθεί να μπορεί να αποφευχθεί έλλειψη φυσικού αερίου στη Γερμανία, μολονότι οι ρωσικές προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream 1

Εξακολουθεί να μπορεί να αποφευχθεί έλλειψη φυσικού αερίου στη Γερμανία, μολονότι οι ρωσικές προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προβλέπεται να μειωθούν κατά το ήμισυ, ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας, προειδοποιώντας ωστόσο τη βιομηχανία και τους καταναλωτές ότι θα πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά για την εξοικονόμηση αερίου.

Η Gazprom, η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου, η οποία ελέγχεται από το κράτος, έχει ανακοινώσει ότι οι ροές θα μειωθούν στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, στο ένα πέμπτο της δυναμικότητάς του αγωγού, από σήμερα επειδή πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία τουρμπίνας σε σταθμό συμπίεσης βάσει οδηγιών ομάδας επιτήρησης της βιομηχανίας.

Ο Κλάους Μίλερ, ο επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής για το φυσικό αέριο Bundesnetzagentur, δήλωσε ότι η Γερμανία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές προμήθειες, εξακολουθεί να μπορεί να αποφύγει έλλειψη φυσικού αερίου που θα απαιτούσε από αυτήν να θέσει σε εφαρμογή το επόμενο στάδιο σχεδίου της έκτακτης ανάγκης, που θα οδηγούσε σε παροχές με το δελτίο.

Ωστόσο ο Μίλερ σημείωσε ότι θα χρειαστεί να καταβληθούν προσπάθειες και από την βιομηχανία και από τους καταναλωτές για να μειωθεί η χρήση φυσικού αερίου.

“Το κρίσιμο ζήτημα είναι η εξοικονόμηση φυσικού αερίου”, σημείωσε ο Μίλερ. “Θα ήθελα να ακούσω λιγότερα παράπονα και περισσότερες αναφορές (από τις βιομηχανίες που να λένε ότι) εμείς ως τομέας συμβάλουμε σε αυτό”, δήλωσε στο δίκτυο Deutschlandfunk.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τη Ρωσία ότι καταφεύγει σε ενεργειακό εκβιασμό. Ωστόσο το Κρεμλίνο δηλώνει ότι οι μειώσεις στην παροχή προκλήθηκαν από ζητήματα συντήρησης και επίσης ότι αποτελούν συνέπεια των δυτικών κυρώσεων.

Ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Gascade είπε ότι 1,28 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ώρα, ή περίπου το 20% της μέγιστης χωρητικότητας του Nord Stream, έχουν μεταφερθεί μέσω του Nord Stream 1 σύμφωνα με τα πρωινά στοιχεία. Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, είπε επίσης ότι έλαβε μόνο το ένα πέμπτο των συμφωνημένων ποσοτήτων από την Gazprom. Η εταιρεία είπε ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει νομικά μέτρα κατά του Ρώσου προμηθευτή της.

Η Γερμανία βρίσκεται επί του παρόντος στη Φάση 2 ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων για το φυσικό αέριο, με την πιο πρόσφατη φάση «έκτακτης ανάγκης» να ξεκινά μόλις δεν θα μπορεί πλέον να αποφευχθεί ο δελτίο.

Gazprom: Δεν παρέλαβε την τουρμπίνα για τον αγωγό αερίου Nord Stream 1

Διευθυντικό στέλεχος της ρωσικής Gazprom δήλωσε σήμερα [27/7] πως η εταιρία εξακολουθεί να περιμένει την επιστροφή μιας τουρμπίνας της Siemens Energy για τον αγωγό αερίου Nord Stream 1, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στη γερμανική εταιρία.

Η Siemens Energy δήλωσε πως επαφίεται στην Gazprom να παράσχει τα απαραίτητα τελωνειακά έγγραφα για την επιστροφή της τουρμπίνας που είχε σταλεί για συντήρηση στον Καναδά.

Η Ρωσία έχει επικαλεστεί προβλήματα με τις τουρμπίνες ως την αιτία για τη μείωση της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1, μόλις στο 20% της χωρητικότητάς του από σήμερα. gazprom-aerio

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την κατηγορεί για ενεργειακό εκβιασμό, κάτι που η Μόσχα αρνείται, καθώς οι δύο χώρες ανταλλάσσουν οικονομικά χτυπήματα και εχθρική ρητορική για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Βιτάλι Μάρκελοφ δήλωσε στο δίκτυο Rossiya 24: “Υπολογίζαμε ότι θα παραλαμβάναμε μια επισκευασμένη μηχανή από τη Siemens (Energy) τον Μάιο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε αυτή τη μηχανή”.

Είπε πως και άλλες τουρμπίνες χρειάζονται επισκευή, αλλά η “Siemens δεν παρέχει εργασία για την επίλυση αυτών των προβλημάτων”. Η Siemens Energy επανέλαβε πως η μεταφορά της τουρμπίνας που είχε σταλεί για συντήρηση μπορεί να αρχίσει αμέσως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments