Διεθνή

Γερμανία: Έκκληση στα νοικοκυριά για χαμηλή κατανάλωση φυσικού αερίου – Νέα μείωση στις ροές

Γερμανία: Έκκληση στα νοικοκυριά για χαμηλή κατανάλωση φυσικού αερίου – Νέα μείωση στις ροές

Πηγή Φωτογραφίας: FT

Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, είπε επίσης ότι έλαβε μόνο το ένα πέμπτο των συμφωνημένων ποσοτήτων από την Gazprom. Η εταιρεία είπε ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει νομικά μέτρα κατά του Ρώσου προμηθευτή της

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 μειώθηκαν στο ένα πέμπτο της χωρητικότητας του αγωγού την Τετάρτη, ωθώντας τη γερμανική ρυθμιστική αρχή δικτύου να απευθύνει νέα έκκληση προς νοικοκυριά και βιομηχανία για εξοικονόμηση ενέργεια, ώστε να αποφευχθεί το …δελτίο.

Η περικοπή των ροών έρχεται δύο ημέρες αφότου ο κύριος ιδιοκτήτης του αγωγού Gazprom ανακοίωωσε περαιτέρω μειώσεις στις παραδόσεις, το τελευταίο οδυνηρό πλήγμα για την κορυφαία οικονομία της Ευρώπης, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα καύσιμα.

Ο Κλάους Μιούλερ επικεφαλής της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής Bundesnetzagentur, είπε ότι η Γερμανία θα μπορούσε ακόμα να αποφύγει μια έλλειψη φυσικού αερίου που θα απαιτούσε να ενεργοποιήσει την επόμενη φάση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης που θα ωθούσε τον περιορισμό.

Ωστόσο, είπε ότι θα απαιτηθούν προσπάθειες τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τους καταναλωτές για τη μείωση της χρήσης φυσικού αερίου.

«Το κρίσιμο είναι να εξοικονομηθεί φυσικό αέριο», είπε ο Μιούλερ. «Θα ήθελα να ακούσω λιγότερα παράπονα, αλλά αναφορές (από τις βιομηχανίες) που να λένε εμείς ως κλάδος συμβάλλουμε σε αυτό», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Deutschlandfunk.

Ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου Gascade είπε ότι 1,28 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ώρα, ή περίπου το 20% της μέγιστης χωρητικότητας του Nord Stream, έχουν μεταφερθεί μέσω του Nord Stream 1 σύμφωνα με τα πρωινά στοιχεία.

Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, είπε επίσης ότι έλαβε μόνο το ένα πέμπτο των συμφωνημένων ποσοτήτων από την Gazprom. Η εταιρεία είπε ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει νομικά μέτρα κατά του Ρώσου προμηθευτή της.

Η Γερμανία βρίσκεται επί του παρόντος στη Φάση 2 ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων για το φυσικό αέριο, με την πιο πρόσφατη φάση «έκτακτης ανάγκης» να ξεκινά μόλις δεν θα μπορεί πλέον να αποφευχθεί ο δελτίο.

«Αν με ρωτούσατε εάν επίκειται (έλλειψη φυσικού αερίου), τότε θα έλεγα ότι εάν οι ροές παραμείνουν στο 20% και εάν μπορούμε ακόμα να προσθέσουμε εγκαταστάσεις αποθήκευσης τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τότε δεν έχουμε ακόμη φυσική κατάσταση έλλειψης φυσικού αερίου, η οποία θα ήταν η προϋπόθεση για τη Φάση 3», είπε ο Μιούλερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments