Διεθνή

RT: Δικαστική ήττα ενάντια στις ευρωπαϊκές κυρώσεις – Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

RT: Δικαστική ήττα ενάντια στις ευρωπαϊκές κυρώσεις – Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

Πηγή Φωτογραφίας: rs.n1info

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την απόφαση «εξαιρετικά αρνητική» και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα λάβει παρόμοια μέτρα κατά των δυτικών μέσων ενημέρωσης ως απάντηση

 Το κρατικά ελεγχόμενο μέσο Russia Today έχασε την Τετάρτη τον δικαστικό αγώνα του ενάντια στην απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα το Κρεμλίνο να προειδοποιήσει για αντίποινα κατά των δυτικών ΜΜΕ.

Το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης επικύρωσε την απόφαση της ΕΕ, που ελήφθη αφότου οι Βρυξέλλες κατηγόρησαν το Russia Today για συστηματική παραπληροφόρηση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Το Τμήμα Μείζονος Συνθέσεως του Γενικού Δικαστηρίου απορρίπτει την αίτηση της RT France για ακύρωση πράξεων του Συμβουλίου, που εγκρίθηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, που απαγορεύουν προσωρινά στον οργανισμό αυτόν να μεταδίδει περιεχόμενο», δήλωσε το Γενικό Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο.

Οι δικαστές επικύρωσαν το περιθώριο των αρχηγών του συμβουλίου κυβερνήσεων της ΕΕ να λάβουν περιοριστικά μέτρα σε αυτόν τον τομέα και απέρριψαν τα επιχειρήματα του ρωσικού Μέσου, ότι η απαγόρευση περιόριζε την ελευθερία της έκφρασης.

«Οι περιορισμοί στην ελευθερία έκφρασης  του RT France που ενδέχεται να έχουν τα επίμαχα περιοριστικά μέτρα είναι αναλογικοί, στο βαθμό που είναι κατάλληλοι και απαραίτητοι για τους επιδιωκόμενους στόχους», ανέφεραν οι δικαστές στην απόφασή τους.

«Το Δικαστήριο διαπιστώνει επίσης ότι τα μέτρα αυτά δεν παραβιάζουν δυσανάλογα το ουσιαστικό περιεχόμενο της ελευθερίας του RT France να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, δεδομένου ότι είναι προσωρινά και αναστρέψιμα», ανέφεραν.

Το Κρεμλίνο είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ ήταν «εξαιρετικά αρνητική» και ότι η Μόσχα θα λάβει παρόμοια μέτρα κατά των δυτικών μέσων ενημέρωσης ως απάντηση.

Σε μια κλήση με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το Russia Today δεν ήταν σε θέση να εργαστεί στην Ευρώπη, αλλά ήλπιζε ότι θα βρει κενά για να ξαναρχίσει τη μετάδοση.

Η κύρωση της ΕΕ, η οποία ισχύει για την αγγλική μονάδα του RT και τις επιχειρήσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία, σημαίνει ότι το περιεχόμενο RT δεν μπορεί να μεταδοθεί ή να διαδοθεί από φορείς της ΕΕ.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει την αναστολή των αδειών εκπομπής του RT και των ρυθμίσεων αδειοδότησης, μετάδοσης και διανομής με τους ομολόγους του στην ΕΕ.

Το Russia Today μπορεί να προσφύγει για νομικά ζητήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments