Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης

Με την
Σοφία Χύτου

Σταύρος Καλαφάτης στο pagenews.gr: Η Βόρεια Ελλάδα αναδεικνύεται ήδη ως ενεργειακός κόμβος

O Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης όπου αναφέρθηκε στα ενεργειακά, τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, για τη φετινή τουριστική χρονιά στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και άλλα θέματα. 

O Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στα ενεργειακά, τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, για τη φετινή τουριστική χρονιά στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και άλλα θέματα.

Σταύρος Καλαφάτης στο pagenews.gr: Για τα ενεργειακή κρίση και την πρόταση – παρέμβαση του πρωθυπουργού

“Και αυτή η παρέμβαση του πρωθυπουργού είναι μέσα στα πλαίσια μιας πολιτικής την οποία εφαρμόζει πιστά, την οποία έχει ουσιαστικά εξαγγείλει, βάση της οποίας όταν υπάρχει ακόμη και ένα ευρώ διαθέσιμο θα διατίθεται στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας με συγκεκριμένη στόχευση. Νομίζω ότι αυτό το σκοπό και αυτή την πολιτική εξυπηρετεί και αυτή η παρέμβαση. Είναι γεγονός ότι το ενεργειακό έχει αναδειχθεί σε μέγα ζήτημα ιδίως μετά τις εξελίξεις με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και βεβαίως δεν υπάρχει ένα λαός που να μην υποφέρει από αυτό, ένα κράτος που να μην υφίστανται τις δυσμενείς διαστάσεις αυτής της κορύφωσης του δράματος θα έλεγα..” σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

“Αναφορικά με τα ενεργειακά αναδεικνύεται και ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης ακόμη περισσότερο ως κόμβος όσον αφορά τα ενεργειακά ζητήματα. Για πολύ καιρό ακούμε ότι Μακεδονία – Θράκη θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ένα σημαντικό ρόλο στο κομμάτι το ενεργειακό, αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή με συγκεκριμένες πολιτικές αυτός πράγματι ο ρόλος αναδεικνύεται καθαρός, προφανής, πασιφανής και έχει και πολλές διαστάσεις..”.

Σταύρος Καλαφάτης στο pagenews.gr: Για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα

‘Υπάρχουν έργα υποδομής με αναπτυξιακό χαρακτήρα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται το καθένα σε διαφορετικό στάδιο. Αναφέρω ενδεικτικά γιατί πράγματι η Θεσσαλονίκη για πολύ καιρό είχε μείνει πίσω όμως πάλι πράγματι τα τελευταία 3 χρόνια έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης μέσα από συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που αφορούν βασικά έργα υποδομής. Αναφέρομαι ενδεικτικά στο στρατόπεδο Παύλου Μελά το οποίο αναπτύσσεται και η ανάπλασή του προχωρά με εξαιρετικούς ρυθμούς, αναφέρομαι επίσης στο πολύπαθο έργο που πραγματικά ταλανίζει και ψυχολογικά τους Θεσσαλονικείς το μετρό, το οποίο κατά 85% πλέον είναι έτοιμο και βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης καθώς βεβαίως υπάρχει και η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα επεκταθεί και ως προς τη δυτική πλευρά της πόλης.