Πολιτική

Γεύμα εργασίας προς τιμήν του Μπιν Σαλμάν ο Μητσοτάκης

Γεύμα εργασίας προς τιμήν του Μπιν Σαλμάν ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε το μεσημέρι σε ιδιωτικό γεύμα εργασίας προς τιμήν του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακάθησε το μεσημέρι σε ιδιωτικό γεύμα εργασίας προς τιμήν του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από την Ελλάδα. Κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία κρίνεται και η υπογραφή της συμφωνίας για τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας (ΑΣΣΣ) των δύο χωρών, η οποία εδραιώνει την στρατηγική σχέση των δύο χωρών και την συστηματική προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία του έργου του ECM (East to Med data Corridor) , του υποθαλάσσιου και επίγειου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και θα καταστήσει την Ελλάδα πύλη εισόδου δεδομένων προς την ΕΕ, διασυνδέοντάς την ταυτόχρονα με τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Με πολλά διμερή, διακρατικά και επιχειρηματικά deals η σχέση Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας

Μια σημαίνουσα συνάντηση με οικονομική και γεωπολιτική βαρύτητα έλαβε χώρα μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργό και του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. «Πιστεύω ότι έχουμε επίσης ιστορικές ευκαιρίες, πολλές από τις οποίες πρόκειται να οριστικοποιήσουμε σήμερα» είπε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε: «Συνδέοντας τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας πολύ φθηνότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και θα υπογράψουμε μνημόνιο κατανόησης σχετικά με αυτό σήμερα».

Ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στο υδρογόνο και στο πως θα συμβάλει ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα σε κόμβο για την Ευρώπη , γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα και για τις δύο χώρες ενώ αναφέρθηκε και στη εξίσου σημαντική διασύνδεση του δικτύου τηλεπικοινωνιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments