Ελλάδα

Πυρκαγιές: Φεύγουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Έρχονται οι Γάλλοι

Πυρκαγιές: Φεύγουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες – Έρχονται οι Γάλλοι

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Οι συνολικά 56 Ρουμάνοι πυροσβέστες βρέθηκαν στην Ελλάδα όλο τον Ιούλιο, ενώ οι 25 Γάλλοι συνάδελφοί τους θα παραμείνουν όλο τον Αύγουστο

Μετά από έναν μήνα στην Ελλάδα, οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που συνέδραμαν τους Έλληνες συναδέλφους τους στον “δύσκολο” Ιούλιο, αποχωρούν και στη θέση τους έρχονται, Γάλλοι, οι οποίοι και θα παραμείνουν όλο τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών.

🤝🇪🇺 #αλληλεγγύη στην πράξη

🔗 https://t.co/AjBWhOOpQA pic.twitter.com/BVKBeAXXom

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 28, 2022

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, τους Ρουμάνους Πυροσβέστες θα αποχαιρετήσουν οι ηγεσίες του Υπουργείου  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρόντες στην εκδήλωση από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ενώ από ρουμανικής, θα παραστούν ο Υπουργός Εσωτερικών, Lucian Bode και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, Δρ. Raed Arafat. Η ρουμανική αποστολή αποτελείτο από 56 Πυροσβέστες που αναπτύχθηκαν σε δύο συνεχόμενες βάρδιες των 28 ατόμων ανά 15ήμερο για όλον τον μήνα Ιούλιο.

Από τη Δευτέρα 1ης Αυγούστου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, θα υποδεχθούν 25 Γάλλους Πυροσβέστες, οι οποίοι φθάνουν στην Αττική, όπου και θα παραμείνουν για όλο τον Αύγουστο.

Παράλληλα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αναχωρούν από Τρίπολη και Λάρισα οι Γερμανοί και Βούλγαροι Πυροσβέστες, ενώ φθάνουν στη χώρα μας οι αντίστοιχες αποστολές από Νορβηγία και Φινλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 200 Πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία αναπτύσσονται σταδιακά στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας, ανταλλάσσοντας πολύτιμη τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

📌 Αποχαιρετούμε αύριο τους 🇷🇴Ρουμάνους Πυροσβέστες που συνέδραμαν στην πυροπροστασία της χώρας μας🇬🇷 και υποδεχόμαστε τη Δευτέρα τους συναδέλφους τους #Γαλλία🇫🇷 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος προ-εγκατάστασης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments