Διεθνή

Handelsblatt: Η Γερμανία συνυπεύθυνη για την ενεργειακή κρίση

Handelsblatt: Η Γερμανία συνυπεύθυνη για την ενεργειακή κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τι αναφέρει η Handelsblatt

Με άρθρο της η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει πως οι πολιτικές τόσο στα ενεργειακά αλλά και γενικότερα της Γερμανίας τα προηγούμενα χρόνια, την έφεραν σε αυτή τη δυσμενή θέση.

H εφημερίδα αναφέρεται στη στάση των χωρών του Νότου στην πρόσφατη σύσκεψη για την Ενέργεια: «Χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, μην έχοντας ξεπεράσει ακόμη τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, δείχνουν ελάχιστη κατανόηση για το ότι η βιομηχανία της μεγαλύτερης και πιο ισχυρής  οικονομίας της Ευρώπης απειλείται από την έλλειψη φυσικού αερίου. Αυτό εξηγεί τον συμβιβασμό της Συνόδου Κορυφής και την περιορισμένη προθυμία χωρών όπως η Ισπανία, η οποία άλλαξε εγκαίρως τις εισαγωγές ενέργειας με μεγάλες δαπάνες, να υποστηρίξουν τελικά την εκστρατεία εξοικονόμησης αερίου. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο Πούτιν θα συνεχίσει να δοκιμάζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κατά το δοκούν, αν δε αυτή διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο θα εξαρτηθεί επίσης από το πώς θα εξελιχθεί η εσωτερική πολιτική συζήτηση στη Γερμανία και από το αν το Βερολίνο δείξει προθυμία να σπάσει ταμπού στην ενεργειακή πολιτική».

Το Βερολίνο βρίσκει μπροστά του τις συνέπειες από τις πολιτικές που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι το Βερολίνο βρίσκει μπροστά του τις συνέπειες από τις πολιτικές που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια κατά του Νότου. Η αναφορά στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς για μία 10ετία, η Γερμανία εφάρμοσε στην Ελλάδα τις πλέον απάνθρωπες πρακτικές, οδηγώντας στην κατάρρευση της οικονομίας, στην καταρράκωση του μέσου εισοδήματος και στην εκτόξευση της ανεργίας, η οποία παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας, σε συνάρτηση με τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, ένα διαρκές εκρηκτικό περιβάλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments