Κόσμος

Ιταλία: Ιερέας τέλεσε λειτουργεία με μαγιό και φουσκωτό στρώμα [vid]

Ιταλία: Ιερέας τέλεσε λειτουργεία με μαγιό και φουσκωτό στρώμα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Youtube

Ιταλία: Σάλο προκάλεσε ένας ιερέας στην Ιταλία, ο οποίος τέλεσε λειτουργία φορώντας μαγιό και όχι ιερατικά ρούχα, ενώ χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό στρώμα ως Αγία Τράπεζα

Σάλο προκάλεσε ένας ιερέας στην Ιταλία, ο οποίος τέλεσε λειτουργία φορώντας μαγιό και όχι ιερατικά ρούχα, ενώ χρησιμοποίησε ένα φουσκωτό στρώμα ως Αγία Τράπεζα και γι’ αυτό το λόγο η αστυνομία της χώρας έχουν ξεκινήσει έρευνες για αυτό το γεγονός.

Ο πατέρας Mattia Bernasconi από την αρχιεπισκοπή του Μιλάνου, δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει την τελετή της Κυριακής ανάμεσα στα δέντρα, δίπλα στην παραλία Κρότωνα ή Κροτόνε, στη νότια Ιταλία, σε μια κατασκήνωση για μαθητές γυμνασίου.

Ωστόσο, αφού δεν μπόρεσε να βρει σκιά και κάτω από τον καυτό ήλιο, ο ιερέας είπε ότι μια οικογένεια προσέφερε τη χρήση του φουσκωτού στρώματος και έτσι ο ίδιος, χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε στη θάλασσα για να κάνει τη λειτουργία με το μαγιό του. Αφού οι φωτογραφίες έγιναν viral αυτή την εβδομάδα, η τοπική καθολική αρχιεπισκοπή ζήτησε εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

«Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια κατασκηνώσεων, σχολικών κατασκηνώσεων, σε μέρη διακοπών, είναι δυνατόν να τελεστεί λειτουργία εκτός εκκλησίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αρχιεπισκοπή Κροτόνε-Σάντα Σεβερίνα. «Αλλά είναι απαραίτητο κάποιος να έχει πάρει πρώτα άδεια από την τοπική εκκλησία, για τον καταλληλότερο τρόπο διεξαγωγής μιας τέτοιας ευχαριστιακής τελετής».

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «la Repubblica», ο επικεφαλής εισαγγελέας της πόλης Κροτόνε, δήλωσε ότι ο ιερέας ερευνάται για «προσβολή θρησκευτικής ομολογίας».

Ο Μπερνασκόνι υπερασπίστηκε τις πράξεις του την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ενώ ζήτησε συγγνώμη για κάθε προσβολή, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν «ίσως απερίσκεπτη», προσθέτοντας ότι δεν θα το ξανακάνει.

«Δεν είχα καμία πρόθεσή να ευτελίσω τη λειτουργία, αλλά τα σύμβολα είναι ισχυρά και μιλούν, μερικές φορές, με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι θα θέλαμε. Ήταν αφελές εκ μέρους μου για να μην τους δώσω τη δέουσα βαρύτητα», ανέφερε ο ιερέας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments