Διεθνή

Τιτανομαχία: Φάλαινες δολοφόνοι εναντίον λευκού καρχαρία [vid]

Τιτανομαχία: Φάλαινες δολοφόνοι εναντίον λευκού καρχαρία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: thesun

Οι φάλαινες δολοφόνοι επιτίθενται συχνά σε λευκούς καρχαρίες

Μία απίστευτη στιγμή όπου δύο από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα του πλανητή συναντώνται…και η κάμερα καταγράφει την τιτανομαχία.

Σε γυρίσματα για το Discovery Network με αφιέρωμα στην ετήσια εβδομάδα Shark Week, στη Νότια Αφρική, κάμερα drone καταγράφει μία αγέλη από φάλαινες Όρκα να επιτίθενται σε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και να τον κομματιάζουν.

Το εντυπωσιακό βίντεο είναι επίσης απόδειξη που υποστηρίζει μια επιστημονική θεωρία που εξηγεί τις μεταναστευτικές συνήθειες του λευκού καρχαρία.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι καρχαρίες μπορεί στην πραγματικότητα να αποφεύγουν τις φάλαινες Όρκα, οι οποίες τους κυνηγούν.

Σύμφωνα με τον Τάουνερ, ο οποίος μελετά την οικολογία της κίνησης των μεγάλων λευκών καρχαριών για 15 χρόνια, ο κόλπος Mossel της Νότιας Αφρικής έχει δει μια πρόσφατη μείωση της δραστηριότητας των καρχαριών. Η περιοχή ήταν παραδοσιακά τόπος συγκέντρωσης μεγάλων λευκών, αλλά τα διάσημα αρπακτικά εξαφανίζονται μυστηριωδώς.

Ο επιστήμονας ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν αρκετά πειστικά στοιχεία ότι οι φάλαινες δολοφόνοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τους μεγάλους λευκούς και αυτό το νέο βίντεο επιβεβαιώνει τις μακροχρόνιες υποψίες.

Πτώματα καρχαριών έχουν ξεβραστεί στις ακτές, αποδεικνύοντας ότι άλλα θηρία αντιμετώπισαν την ίδια φρίκη με το καταγεγραμμένο θύμα.

Δείτε το βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments