Κόσμος

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: “Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική και απειλεί την ειρήνη”

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: “Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική και απειλεί την ειρήνη”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τσελίκ κατά Μητσοτάκη: Για μία ακόμα φορά η τουρκική ρητορική και προκλητικότητα κατά της Ελλάδος συνεχίζεται και αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο  Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επιτέθηκε εναντίoν του Κυριάκου Μητσοτάκη

Για μία ακόμα φορά η τουρκική ρητορική και προκλητικότητα κατά της Ελλάδος συνεχίζεται και αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο  Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επιτέθηκε εναντίoν του Κυριάκου Μητσοτάκη, με όσα είπε στη συνέντευξη  του στο CNN.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του AKP, σχολίασε πως η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “η Τουρκία αναβιώνει νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις” είναι “μία φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές” και συνέχισε με την προκλητική ρητορική για το Καστελόριζο.

“Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο.

Υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί (σ.σ. το Καστελόριζο) με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική και οι ισχυρισμοί του είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο”.

Και συνέχισε: “Είναι τραγικό ότι ο Έλληνα πρωθυπουργός στοχοποιεί τον πρόεδρο μας με τον ισχυρισμό του “επεκτατικού”. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού χρέους, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας κατά πέντε φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικές διαθέσεις και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο”, είπε ο Τσελίκ, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι “η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments