Πολιτική

Στην ΑΔΑΕ η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη για τις καταγγελίες παρακολούθησης

Στην ΑΔΑΕ η μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη για τις καταγγελίες παρακολούθησης

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ

Σήμερα το πρωί, οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη ενεχείρισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά

Σήμερα το πρωί, οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη ενεχείρισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη.

Ανδρουλάκης: Aν η παρακολούθηση είχε συμβεί στο κινητό του κ. Μητσοτάκη ή του κ. Τσίπρα τί θα είχε γίνει σήμερα στην Ελλάδα;

«Σοκάρομαι γιατί είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά. Γι΄αυτό και, ενώ κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να το χαμηλώσουν, οι New York Times είχαν εκτενές άρθρο όπως και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην Πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε εκτενή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό του Ηρακλείου, CRETA TV.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πως αυτό δεν αφορά τον ίδιο, αλλά αφορά τη Δημοκρατία στη χώρα.

«Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα κόμματα κάποτε είναι ισχυρά και άλλοτε ανίσχυρα. Αυτό που μένει είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας, η Διαφάνεια, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ζει σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως περιμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εντοπίσουν ποιος είναι αυτός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

«Στείλαμε χθες μία επιστολή ως ΚΟ ζητώντας να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά και να επιταχυνθεί. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας, ούτε για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοί προσπαθούν να μας παρακολουθούν. Αυτή είναι η ουσία της αυριανής συζήτησης και της προσπάθειας που θα καταβάλλουμε ως παράταξη το επόμενο διάστημα. Ποιοί είναι αυτοί που είχαν το θράσος και νιώθουν ισχυροί να έχουν τέτοιες πρακτικές στη χώρα μας», τόνισε συγκεκριμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments