Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλέξανδρος Δρίβας
Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Η αναβάθμιση της Ελλάδος και το νέο γεωπολιτικό τοπίο

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Ελλάδος και το νέο γεωπολιτικό πεδίο

Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Ελλάδος και το νέο γεωπολιτικό πεδίο.

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Για την επίσκεψη της Μπέρμποκ στην Ελλάδα

“Η Γερμανία είχε συνηθίσει για να μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας τα τελευταία 12 χρόνια από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη να κάνει τον επιθεωρητή σε όλα τα κράτη, ακόμη και στη Γαλλία επί της θητείας της Μέρκελ ακόμη και όταν είχε τον Σόιμπλε υπουργό Οικονομικών. Είχαν μάθει να πηγαίνουν και να δίνουν οδηγίες στα κράτη. Αυτή τη στιγμή τα έχει φέρει ο άτιμος πολυπολικός κόσμος που βλέπουμε πως πάντοτε η καταστροφή είναι πολύ κοντά και τώρα ξαφνικά η Γερμανία και εδώ είναι που θέλω να φθάσω για αυτό και βλέπετε και μια αλλαγή στάσης από την πλευρά της Γερμανίας και θέλει και σε εθνικά θέματα ένα πιο ευγενικό προφίλ. Ξαφνικά η Γερμανία ανακαλύπτει την αλληλεγγύη, ξαφνικά ανακαλύπτει ότι κανείς δεν είναι to big to fail. Η ιστορία είναι γεμάτη και το λέω ειλικρινά αυτό αρκεί να διαβάσει κανείς ένα εξαιρετικό βιβλίο του Paul Kennedy ο οποίος λέει την άνοδο και την πτώση των μεγάλων δυνάμεων που ουσιαστικά δείχνει τον κύκλο ακμής και παρακμής όλων των μεγάλων αυτοκρατοριών. Αυτό το to big to fail “είναι γεμάτα τα νεκροταφεία” από αυτό. Δεν υπάρχει χώρα η οποία να μπορεί να είναι παγκόσμια υπερδύναμη…” σημείωσε ο κ. Δρίβας.

Παράλληλα ανέφερε πως: “Κακά τα ψέματα τα τελευταία 10 χρόνια η Γερμανία φερόταν ως τέτοια. Είχε αυτή την αύρα. Θεωρούσε ότι μιλάει ως ίση προς ίση με την Αμερική, προς ίση με ίση με την Ιαπωνία, την Κίνα και γιατί αυτό; Ήταν ότι είχε δέσει χειροπόδαρα την Ευρωπαϊκή Ένωση, την είχε κάνει ένα θεσμικό όχημα για τη Γερμανία με απίστευτες βέβαια εμπορικές περγαμινές και ξαφνικά θεωρούσε ότι την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να την χρησιμοποιεί για να κάνει παγκόσμια πολιτική” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίβας.