Διεθνή

Ερντογάν: Τον προτείνουν για το Νόμπελ Ειρήνης

Ερντογάν: Τον προτείνουν για το Νόμπελ Ειρήνης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Αρκετοί αξιωματούχοι από την Αμερική έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αρκετοί από αυτούς να γράφουν τα καλύτερα λόγια τον Τύπο της χώρας

Αρκετοί αξιωματούχοι από την Αμερική έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αρκετοί από αυτούς να γράφουν τα καλύτερα λόγια τον Τύπο της χώρας, όμως υπήρξε και μία πρόταση από αν μη τι άλλο θα προκαλούσε πάρα πολλές σκέψεις στους υπεύθυνους του θεσμού.

Πρώτη φορά πρώην Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας έγραψε ότι ο Ερντογάν αξίζει το… Νόμπελ Ειρήνης. Το έπραξε ο Ντοβ Ζακχέιμ που υπηρέτησε στο υπουργείο Αμυνας κυρίως επί προεδρίας Ρίγκαν τη δεκαετία του 80. Και το χειρότερο όλων είναι ότι το εννοεί.

«Ο Ερντογάν αξίζει να είναι τουλάχιστον υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης διότι η συμφωνία που υπεγράφη με τη δική του παρέμβαση για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία είναι πραγματικά σωτήρια για τον πλανήτη» γράφει χαρακτηριστικά στον ιστότοπο του Hill.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία είναι προσωπικός του θρίαμβος αφού μπόρεσε να μεσολαβήσει μεταξύ δύο εμπόλεμων μερών με την βοήθεια του ΟΗΕ» προσθέτει.

Ευτυχώς, πάντως, ο Αμερικανός συμπεραίνει ότι «το βραβείο είναι πολύ δύσκολο να του δοθεί λόγω των αυταρχικών πολιτικών του στο εσωτερικό της Τουρκίας».

Θριαμβολογούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Την πρόταση του Ντοβ Ζακχέιμ αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τοποθετώντας μάλιστα το θέμα και σε θέση προβολής στις ιστοσελίδες τους.

Ενδεικτικά, η Daily Sabah αναδημοσιεύει όλη τη συνέντευξη του Αμερικανού αξιωματούχου με τον τίτλο «Ο Ερντογάν αξίζει υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης».

«Να μη φοβούνται οι Έλληνες το γεωτρύπανο της Τουρκίας»

Εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, αναφερόμενος στο τέταρτο γεωτρύπανο.

Το τέταρτο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ» βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο Θάλασσα και ο Ισμαήλ Καλίν, Προεδρικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, δηλώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή φόβου για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Μάλιστα, σύγκρινε τη δράση του τέταρτου γεωτρύπανου με αυτήν του Oruc Reis και μας κάλεσε να σεβαστούμε τη διεθνή νομιμότητα και να μην έχουμε ακραίες θέσεις αναφορικά με τα νησιά του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ισμαήλ Καλίν δήλωσε: «Κανένας να μη φοβάται τον Αμπντούλ Χαμίτ. Και οι Έλληνες φίλοι μας. Το λέω και για το πλοίο και για τον σουλτάνο. Να ξεκαθαρίσουμε πως η Τουρκία μπορεί και έχει το δικαίωμα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στα δικά της χωρικά ύδατα και σε περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments