Διεθνή

Φυσικό αέριο: H Gazprom συνεχίζει το παιχνίδι των πιέσεων

Φυσικό αέριο: H Gazprom συνεχίζει το παιχνίδι των πιέσεων
Η ρωσική Gazprom έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στη Siemens Energy (αρμόδια για τη συντήρηση), κατηγορώντας την ευρωπαϊκή εταιρεία ότι δεν κάνει σωστή συντήρηση των τουρμπινών που βρίσκονται στον Nord Stream.

Ο μεγαλύτερος αγωγός αερίου στη Γηραιά Ήπειρο λειτουργεί μόλις στο 20% της χωρητικότητάς του (από 40% προηγουμένως), εξαιτίας των εργασιών συντήρησης σε μία από τις βασικές τουρμπίνες. Η ρωσική Gazprom έσπευσε να επιρρίψει την ευθύνη στη Siemens Energy (αρμόδια για τη συντήρηση), κατηγορώντας την ευρωπαϊκή εταιρεία ότι δεν κάνει σωστή συντήρηση των τουρμπινών που βρίσκονται στον Nord Stream.

Η διοίκηση της ρωσικής εταιρείας, μάλιστα, παρουσίασε μια σειρά προκλήσεων σχετικά με τη λειτουργία των μηχανημάτων, ενώ επανέλαβε ότι οι ροές θα αυξηθούν εκ νέου, μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της τουρμπίνας.

Ενέργεια: Ψάχνει να βρει τρόπους η Ευρώπη να βγάλει το χειμώνα χωρίς τη ρωσικό φυσικό αέριο

Ύστερα από την απόφαση  της Ευρώπης να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο να να ψάξει να βρει άλλους τρόπους για να εξασφαλίσει την ενεργειακής της επάρκεια, τα πράγματα είναι πλέον σε μία κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Times.

Πιο συγκεκριμένα βλέπουν τον ευρωπαϊκό στόχο της μεσομακροπρόθεσμης μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να έχει πλέον δώσει τη θέση του σε βραχυπρόθεσμες προσπάθειες που στόχο έχουν να αποτρέψουν τα χειρότερα μιας μεγάλης ενεργειακής κρίσης τους επόμενους μήνες.

Καθώς η Ρωσία σφίγγει τον κλοιό των πιέσεων περιορίζοντας τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, η Γηραιά Ήπειρος από την άλλη πλευρά ψάχνει παντού για ενέργεια στην προσπάθειά της να κρατήσει τις μηχανές των ευρωπαϊκών οικονομικών σε λειτουργία.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments