Διεθνή

Προειδοποίηση Ζελένσκι για την επισιτιστική κρίση: Στο μισό η φετινή συγκομιδή σιτηρών

Προειδοποίηση Ζελένσκι για την επισιτιστική κρίση: Στο μισό η φετινή συγκομιδή σιτηρών

Πηγή Φωτογραφίας: abcnews

Η Ουκρανία, βασικός παγκόσμιος προμηθευτής σιτηρών, έχει δυσκολευτεί να φτάσει το προϊόν της στους αγοραστές λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι η συγκομιδή της χώρας μπορεί να είναι η μισή της συνήθους ποσότητας φέτος λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Η συγκομιδή της Ουκρανίας φέτος απειλείται να μειωθεί στο μισό», έγραψε στα αγγλικά στο Twitter ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy.

“Ο κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που προκαλείται από τη ρωσική εισβολή. Τα δημητριακά βρίσκουν τρόπο να παραδοθούν εναλλακτικά”, πρόσθεσε.

Η Ουκρανία, βασικός παγκόσμιος προμηθευτής σιτηρών, έχει δυσκολευτεί να φτάσει το προϊόν της στους αγοραστές λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

Μια συμφωνία που υπογράφηκε υπό τη διαχείριση του ΟΗΕ και της Τουρκίας στις 22 Ιουλίου προβλέπει την ασφαλή διέλευση των πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από τρία λιμάνια της νότιας Ουκρανίας.

Μιλώντας σε ένα από αυτά τα λιμάνια την Παρασκευή, ο υπουργός υποδομών της Ουκρανίας είπε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εξαγωγή σιτηρών και ότι ελπίζει ότι τα πρώτα πλοία θα φύγουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments