Διεθνή

Μιλλιέτ: Η Ελλάδα θρασύτατη, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Μιλλιέτ: Η Ελλάδα θρασύτατη, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μάλιστα, η ιστορική και μεγάλης κυκλοφορίας «Μιλλιέτ» πήρε τη σκυτάλη των προσβλητικών δημοσιευμάτων, τα οποία υπογράφονται από δημοσιογράφους που απηχούν τις απόψεις και τις θέσεις του τουρκικού, πολιτικού και στρατιωτικού, κατεστημένου.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τύπο της Τουρκίας, που κάνουν ανοιχτά και προκλητικά λόγο για δήθεν στρατιωτική και πολιτική επιθετικότητα της Χώρας μας που δεν συμμορφώνεται στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Μάλιστα, η ιστορική και μεγάλης κυκλοφορίας «Μιλλιέτ» πήρε τη σκυτάλη των προσβλητικών δημοσιευμάτων, τα οποία υπογράφονται από δημοσιογράφους που απηχούν τις απόψεις και τις θέσεις του τουρκικού, πολιτικού και στρατιωτικού, κατεστημένου.

Απηχώντας τις θέσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον της πατρίδας μας, σε άρθρο με τον τίτλο «Πόλεμος στο Αιγαίο και λάθη της νεαρής Δημοκρατίας».

Το δημοσίευμα αρχίζει με δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας: «Η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική και επιθετική της στάση. Αποκαλεί ξεδιάντροπα τη Δημοκρατία της Τουρκίας επεκτατική. Οι προσπάθειές της να εξοπλίσει την Ελλάδα είναι μάταιες. Είμαστε απαντώντας στις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για ειρήνη. Δεν έχουμε μάτια στη γη κανενός».

«Θυμόμαστε την ‘επιχείρηση’ στα Ίμια το 1996, η Τουρκία είναι μια χώρα που αποβίβασε στρατεύματα και ύψωσε σημαίες στις νησίδες και τους βράχους γύρω από το ιταλικό νησί Καστελόριζο τον Δεκέμβριο του 1923, το 1927 και το 1929. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Λωζάνης, η τουρκική αντιπροσωπεία είχε προσπαθήσει ιδιαίτερα σκληρά να κρατήσει το Καστελόριζο στην Τουρκία. Ενώ το Καστελόριζο θυσιάστηκε, τα νησιά Tavşan γύρω από τα Δαρδανέλια παρέμειναν στην Τουρκία» σημειώνει το άρθρο.

Στην αποστρατιωτικοποίηση αναφέρεται επίσης το άρθρο, το οποίο αναφέρει: «Τόσο η Συνθήκη της Λωζάννης, στην οποία η Τουρκία είναι συμβαλλόμενο μέρος, όσο και η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, βάσει της οποίας τα Δωδεκάνησα μεταβιβάστηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, περιέχουν ακριβείς διατάξεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου».

Επιπλέον, η πατρίδα μας κατηγορείται για παραβίαση τωn διεθνών συμφωνιών: «Παραβιάζει σήμερα η Ελλάδα τις διεθνείς συμφωνίες; Ναι, το κάνει, αλλά ενώ το κάνει αυτό, παίζει επίσης ένα μεγάλο παιχνίδι» επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες διπλωμάτες αναφέρονται σε μια ομιλία που έκανε το 1936 ο τότε τούρκος υπουργός Εξωτερικών Tevfik Rüştü Aras στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Σε εκείνη την ομιλία, ο Aras είπε ότι η Ελλάδα είχε το δικαίωμα να εξοπλίσει τα νησιά της Λήμνου και της Σαμοθράκης».

Τέλος, το άρθρο αναφέρεται ρητά στο Αιγαίο Πέλαγος: «Θα πήγαινε η Τουρκία σε πόλεμο για να αποτρέψει την εγκαθίδρυση μιας τάξης που αφήνει το 70% των υδάτων του Αιγαίου στην Ελλάδα, μειώνει την ανοιχτή θαλάσσια περιοχή στο 19% και αφήνει στην Τουρκία μερίδιο 7% στο Αιγαίο, όπου ένα πλοίο που ταξιδεύει από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη θα πρέπει να περάσει από ελληνικά χωρικά ύδατα; Ας απαντήσει η Ελλάδα και σε αυτό το ερώτημα…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments