Διεθνή

Μπλίνκεν: Η επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις ΗΠΑ

Μπλίνκεν: Η επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπλίνκεν: Μια επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν και τον κόσμο, δήλωσε σήμερα [1/8] ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Μια επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 παραμένει η καλύτερη έκβαση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν και τον κόσμο, δήλωσε σήμερα [1/8] ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στη διάσκεψη για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων, που φιλοξενείται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε επίσης την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική της δοκιμή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε νωρίτερα ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να σχεδιάσει μια νέα συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα με τη Ρωσία και κάλεσε τη Μόσχα να επιδείξει την ικανότητά της να διαπραγματεύεται με καλή πίστη στις συνομιλίες που ξεκίνησαν σήμερα.

Μπάιντεν: Συνεχίζει να είναι σε απομόνωση – Αισθάνεται καλά στην υγεία του

Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει θετικός στην Covid-19 σήμερα αλλά συνεχίζει να “αισθάνεται καλά”, ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος

Το τεστ αντιγόνου του προέδρου, ο οποίος είναι 79 ετών, “παραμένει χωρίς έκπληξη θετικό σήμερα το πρωί”, γράφει ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ, για τον οποίο μια “εκ νέου” θετικότητα στον SARS-CoV-2 μπορεί να παρατηρηθεί στα άτομα που έχει χορηγηθεί θεραπεία με το Paxlovid, το χάπι κατά της Covid της Pfizer.

“Ο πρόεδρος συνεχίζει να αισθάνεται καλά”, πρόσθεσε. Συνεχίζει να τηρεί τα “αυστηρά μέτρα της απομόνωσης”. biden-g7

Ο Μπάιντεν, ο πιο γηραιός πρόεδρος που έχει εκλεγεί ποτέ στις ΗΠΑ, είχε διαγνωστεί με Covid-19 στις 21 Ιουλίου και είχε “πολύ ελαφρά συμπτώματα”. Βγήκε από την απομόνωση την Τετάρτη, μετά τα αρνητικά του τεστ.

Ωστόσο το τεστ αντιγόνου βγήκε εκ νέου θετικό το Σάββατο, μια εξέλιξη που τον έκανε να επιστρέψει στην απομόνωση στον Λευκό Οίκο. Μια επανάληψη της θεραπείας δεν κρίθηκε ότι θα είναι χρήσιμη, σύμφωνα με τον γιατρό του

Ο πρόεδρος, πλήρως εμβολιασμένος και έχοντας κάνει δύο αναμνηστικές δόσεις, “συνεχίζει να χειρίζεται τις υποθέσεις του αμερικανικού λαού από την κατοικία”, στον Λευκό Οίκο, σημείωσε ο Δρ Ο΄Κόνορ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν χρειάστηκε να ακυρώσει ορισμένα ταξίδια και εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για να γιορτάσει τις πρόσφατες νομοθετικές νίκες και να βοηθήσει στην ενίσχυση της φθίνουσας δημοτικότητάς του στις δημοσκοπήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments