Διεθνή

Ζελένσκι: Καμιά επίθεση της Ρωσίας δεν θα μένει «αναπάντητη»

Ζελένσκι: Καμιά επίθεση της Ρωσίας δεν θα μένει «αναπάντητη»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε χθες [31/7] το βράδυ τα νέα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας εναντίον της πόλης Μικολάιφ (νότια) και διεμήνυσε πως ο στρατός του θα τα ανταποδώσει

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε χθες [31/7] το βράδυ τα νέα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας εναντίον της πόλης Μικολάιφ (νότια) και διεμήνυσε πως ο στρατός του θα τα ανταποδώσει.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σενκέβιτς, είπε νωρίτερα χθες ότι η πόλη υπέστη τουλάχιστον 12 πυραυλικά πλήγματα, που χαρακτήρισε πιθανόν τα σφοδρότερα από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι κατέστρεψαν σχολεία και σπίτια. Μίλησε για τουλάχιστον 2 νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για «έναν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Μικολάιφ και της περιοχής», προσθέτοντας πως «καμία ρωσική επίθεση δεν μένει αναπάντητη από τον στρατό μας και τις υπηρεσίες πληροφοριών μας».

Ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται από το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας στις κατεχόμενες περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορίζια στον νότο, ανέφερε ακόμη ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι «όμως αυτό δεν θα τους βοηθήσει». Το Κίεβο λέει πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με σκοπό την ανακατάληψη των περιφερειών αυτών.

Νωρίτερα χθες, το ουκρανικό γενικό επιτελείο έκανε λόγο περί εσπευσμένων μετακινήσεων ρωσικών στρατευμάτων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Η Μόσχα δεν έχει κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή μέχρι στιγμής.

Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί με νεκρούς στο Μικολάιφ

Η πόλη Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία έγινε στόχος μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών, πιθανώς «των σφοδρότερων» από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, ο οποίος άφησε νεκρούς.

«Το Μικολάιφ υπέστη μαζικούς βομβαρδισμούς. Πιθανώς τους σφοδρότερους μέχρι στιγμής» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Ολεκσάντρ Σενκέβιτς, σημειώνοντας ότι «ισχυρές εκρήξεις» ακούστηκαν δύο φορές κατά τη νύχτα από Σάββατο προς Κυριακή

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτάλι Κιμ, ανέφερε δύο θανάτους, ένα ζευγάρι αμάχων, σε αυτά τα πλήγματα. Άλλοι βομβαρδισμοί έπληξαν τις περιοχές του Χάρκοβο (ανατολικά) και του Σούμι (βορειοανατολικά). Harkiv-City-Hall-bombing

Ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές σε «μια σειρά εκρήξεων» στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της δεύτερης ουκρανικής πόλης, Ιγκόρ Τερέκοφ. Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Σούμι, η οποία έγινε στόχος «περισσότερων από 50 βομβαρδισμών» τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ντίμτρο Ζιβίτσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments