Πολιτισμός

Τι σήμαινε για τον Yves Saint Laurent το Μαρρακές

Τι σήμαινε για τον Yves Saint Laurent το Μαρρακές

Πηγή Φωτογραφίας: instagram-YSL

Φόρος τιμής στο Μαρρακές η νέα κολεξιόν

Ένας λαμπυρίζων, μεταλλικός μονολιθικός δακτύλιος που σχεδίασε η Es Devlin ήταν το φόντο για το show της ανδρικής κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 του οίκου μόδας Saint Laurent που διοργανώθηκε στη μέση της ερήμου Agafay, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Μαρακές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAINT LAURENT (@ysl)

Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, ο Anthony Vaccarello, θέλησε να τιμήσει το Μαρακές, όπου ο σχεδιαστής Yves Saint Laurent, ιδρυτής του οίκου Saint Laurent, συνήθιζε να καταφεύγει, για να ξεφεύγει από τη δουλειά και τη ζωή στο Παρίσι.

Ο χώρος που επέλεξε για το show η Βρετανή σχεδιάστρια σκηνικών ήταν αναφορά στο μυθιστόρημα του 1949 του Πόλ Μπόουλς «The Sheltering Sky»

Η Devlin δημιούργησε μια κιονοστοιχία καλυμμένη με καθρέφτες, που περιέβαλε σειρές από ερυθρόχρωμα σκαμπό κατασκευασμένα από ντόπιους τεχνουργούς καθώς και μια κυκλική λίμνη στο κέντρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SAINT LAURENT (@ysl)

Καθώς πλησίαζε το τέλος του show, ένας διάτρητος μεταλλικός δακτύλιος – με φωτισμένο το εσωτερικό περίγραμμά του – υψώθηκε από την λίμνη και άρχισε να συστρέφεται, κλείνοντας «συμμετρικά» το σόου με μία ακόμα εμφάνιση της τεχνητής ομίχλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments