Διεθνή

Πελόζι: Έφτασε στην Ταϊβάν παρά τις αντιδράσεις από την Κίνα

Πελόζι: Έφτασε στην Ταϊβάν παρά τις αντιδράσεις από την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Anadolu Agency

Πελόζι: Προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Τάιπεϊ το αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταφέρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι

Προσγειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Τάιπεϊ το αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών που μεταφέρει την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο από πολυπληθή αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Ταϊβάν.

Η Πελόζι πραγματοποιεί τελικά την επίσκεψη στην Ταϊβάν αψηφώντας τις οργισμένες προειδοποιήσεις της Κίνας.

Νωρίτερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί που «παίζουν με τη φωτιά» στο θέμα της Ταϊβάν, «δεν θα έχουν καλό τέλος».

Το Πεκίνο μάλιστα, αντέδρασε άμεσα καθώς έκλεισε για τα αεροπλάνα τον εναέριο χώρο πάνω από την Ταϊβάν, την ώρα που το αεροπλάνο της Πελόζι πλησίαζε στην πρωτεύουσα Ταϊπέι! Φυσικά η Κίνα δεν έμεινε εκεί αντιδρώντας λίγο αργότερα «σήκωσε» Su-35 τα οποία περιπολούν την πόλη.

Είναι τόσο μεγάλη η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας που η Ταϊβάν υπό το φόβο του Πεκίνου έχει συστήσει στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα να μεταφερθούν στα καταφύγια!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πελόζι είναι πολέμια της Κίνας, επικρίνοντας διαρκώς την κυβέρνηση της χώρας για συνεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στο στενό της Ταϊβάν, είναι πως στη νοτιοανατολική Κίνα, ήχησαν σειρήνες πολέμου!

Σύμφωνα με την πρώτη πηγή, κινεζικά πολεμικά πλοία βρίσκονται κοντά στην άτυπη ουδέτερη ζώνη στο στενό από χθες Δευτέρα. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει αναπτύξει στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή για να επιτηρούν την κατάσταση, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανατολική Διοίκηση του κινεζικού στρατού (PLA) ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και «θα εμπλακούν με τον εχθρό κατόπιν εντολής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments