Πολιτική

Στην Καμπότζη ο Δένδιας – Συνάντηση με τον δεύτερο ΥΠΕΞ του Μπρουνέι

Στην Καμπότζη ο Δένδιας – Συνάντηση με τον δεύτερο ΥΠΕΞ του Μπρουνέι

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Στην Καμπότζη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Στην Καμπότζη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 55ης Συνόδου του οργανισμού «ASEAN» ενώ στο περιθώρό της θα έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του.

Μάλιστα, αύριο θα υπογραφεί το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC). Tο Όργανο Εισδοχής στην «TAC» αναμένεται να υπογράψουν, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, και εκπρόσωποι της Δανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ολλανδίας και του Ομάν.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συναντήσεις με σειρά ομολόγων του από κράτη – μέλη του ASEAN. Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) της Ταϋλάνδης, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, της Καμπότζης και του Μπρουνέι. Αύριο Τετάρτη 3 Αυγούστου, αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ινδονησίας, της Ινδίας και των Φιλιππίνων.

Δένδιας για Κόσοβο: Η Ελλάδα θα μεσολαβήσει για να διευκολύνει τη συζήτηση Σέρβων και Αλβανών

Την πρόθεση της Ελλάδας να μεσολαβήσει για να διευκολύνει τη διαδικασία συζήτησης και επίλυσης των διαφορών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από το Βιετνάμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι « η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει απολύτως την ελληνική διπλωματία. Δε θυμάμαι πόσες φορές, τα τελευταία δύο χρόνια, έχω επισκεφθεί την Πρίστινα και το Βελιγράδι. Και επίσης, η Ελλάδα ως γνωστόν συμμετέχει στην KFOR, στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο. Αυτό λοιπόν το οποίο απαιτείται είναι περίσκεψη, είναι τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Είναι, επίσης, το περιβάλλον εκείνο το οποίο θα επιτρέψει στο Βελιγράδι και την Πρίστινα να συζητήσουν και να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments