Διεθνή

Μπάιντεν: “Η Ρωσία κρατά άδικα την Μπρίτνεϊ – Την καλώ να την απελευθερώσει αμέσως”

Μπάιντεν: “Η Ρωσία κρατά άδικα την Μπρίτνεϊ – Την καλώ να την απελευθερώσει αμέσως”

Πηγή Φωτογραφίας: The Japan Times

Μπάιντεν: Την έντονη και σφοδρή του αντίδραση εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην καταδίκη της Αμερικανίδας παίκτριας του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε εννέα χρόνια φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έφερε σκόπιμα φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης στη Ρωσία

Την έντονη και σφοδρή του αντίδραση εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην καταδίκη της Αμερικανίδας παίκτριας του μπάσκετ, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε εννέα χρόνια φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έφερε σκόπιμα φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης στη Ρωσία.

«Σήμερα, η Αμερικανίδα υπήκοος Μπρίτνεϊ Γκράινερ δέχθηκε μια ποινή φυλάκισης που είναι μια ακόμη υπενθύμιση αυτού που ήδη γνώριζε ο κόσμος: Η Ρωσία κρατά άδικα την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει αμέσως ώστε να είναι με τη σύζυγό της, αγαπημένη τους φίλους και τους συμπαίκτες», είπε ο Μπάιντεν.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα και θα επιδιώξει κάθε δυνατή λεωφόρο για να φέρει την Μπρίτνεϊ και τον Πολ Γουίλαν στο σπίτι με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό» δεσμεύθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής από το δικαστήριο, η υπεράσπιση της Μπρίτνεϊ Γκράινερ δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση, λέγοντας ότι κατά την εκδίκαση το δικαστήριο αγνόησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν παρουσιάσει, καθώς και την δήλωση ενοχής της Γκράινερ. Είπαν ότι ήταν «απογοητευμένοι» από την ετυμηγορία.

Σημειώνεται ότι ο Γουίλαν καταδικάστηκε το 2020 σε φυλάκιση 16 ετών για κατασκοπεία σε βάρος της Ρωσίας. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σκευωρίας. Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την απελευθέρωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments