Διεθνή

Ουκρανία: Συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τορέτσκ

Ουκρανία: Συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τορέτσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην ανατολική ουκρανική πόλη Τορέτσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην ανατολική ουκρανική πόλη Τορέτσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο βομβαρδισμός έπληξε μια στάση λεωφορείου όπου είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι, έγραψε ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο στο Telegram. Τρία παιδιά είναι μεταξύ των τραυματιών, είπε.

Ο Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε πως η επίθεση είναι “άλλη μία τρομοκρατική ενέργεια” της Ρωσίας και επανέλαβε τις εκκλήσεις του ώστε άλλες χώρες να κηρύξουν τη Ρωσία κρατικό χρηματοδότη της τρομοκρατίας, μια κίνηση που θα οδηγούσε στην επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και απορρίπτει τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” με σκοπό την αποστρατιωτικοποίηση και “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας. Η Ουκρανία λέει πως υπέστη απρόκλητη εισβολή.

Ουκρανία: Άμεσες ιδιωτικοποιήσεις κατά οικονομικής ασφυξίας

Σε συνέχεια των δηλώσεων Ζελένσκι περί οικονομικής ασφυξίας, στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους του πολέμου, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ιδιωτικοποιήσεων πρόκειται να ξεκινήσει στην Ουκρανία την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, μετά από μακρά τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των περιφερειών της Χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει θέσει ως στόχο την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων τον Σεπτέμβριο. Για το σκοπό αυτό, το Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει σχετική νομοθεσία, η Κυβέρνηση έχει συντάξει όλες τις ρυθμιστικές πράξεις. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. ukraine-flag_1

Παράλληλα, η κυβέρνηση ξεκινά προγράμματα επιχορηγήσεων προκειμένου να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «μια μικρή εκστρατεία ιδιωτικοποίησης, ειδικά σε περιοχές όπου οι κάτοικοι των χωριών και των μικρών πόλεων γνωρίζουν εγκαταστάσεις που είναι αδρανείς για χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί αναποτελεσματικά, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία να αγοράσουν αυτές τις εγκαταστάσεις σε δίκαιη τιμή και να αρχίσουν να εργάζονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments