Διεθνή

Ρωσία: Καλεί την πρέσβη της Νορβηγίας να ζητήσει συγγνώμη για τα προσβλητικά ρωσοφοβικά σχόλια

Ρωσία: Καλεί την πρέσβη της Νορβηγίας να ζητήσει συγγνώμη για τα προσβλητικά ρωσοφοβικά σχόλια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα [4/8] την πρεσβευτή της Νορβηγίας στη Μόσχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «προσβλητικά ρωσοφοβικά σχόλια» της Νορβηγίδας προξένου στην πόλη Μουρμάνσκ

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα [4/8] την πρεσβευτή της Νορβηγίας στη Μόσχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «προσβλητικά ρωσοφοβικά σχόλια» της Νορβηγίδας προξένου στην πόλη Μουρμάνσκ.

Πλάνα σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφάνισαν την πρόξενο να λέει: «μισώ τους Ρώσους». Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αυθεντικότητα του βίντεο.

«Η πρεσβευτής επαναδιατύπωσε τη συγγνώμη του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών και επανέλαβε ότι το σχόλιο της υπαλλήλου του σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τη νορβηγική πολιτική ή τη νορβηγική στάση απέναντι στη Ρωσία ή τον ρωσικό λαό», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στο Όσλο.

Η Νορβηγία τον Ιούνιο έκλεισε προσωρινά το προξενείο της στο Μουρμάνσκ και επί του παρόντος δεν έχει διπλωμάτες στην πόλη.

Άμεσες ιδιωτικοποιήσεις κατά οικονομικής ασφυξίας

Σε συνέχεια των δηλώσεων Ζελένσκι περί οικονομικής ασφυξίας, στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους του πολέμου, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή σε λιγότερο από ένα μήνα.

Μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία ιδιωτικοποιήσεων πρόκειται να ξεκινήσει στην Ουκρανία την 1η Σεπτεμβρίου, με βάση όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, μετά από μακρά τηλεδιάσκεψη που είχε με τους αρχηγούς των περιφερειών της Χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει θέσει ως στόχο την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων τον Σεπτέμβριο. Για το σκοπό αυτό, το Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει σχετική νομοθεσία, η Κυβέρνηση έχει συντάξει όλες τις ρυθμιστικές πράξεις. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. ukraine-flag_1

Παράλληλα, η κυβέρνηση ξεκινά προγράμματα επιχορηγήσεων προκειμένου να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «μια μικρή εκστρατεία ιδιωτικοποίησης, ειδικά σε περιοχές όπου οι κάτοικοι των χωριών και των μικρών πόλεων γνωρίζουν εγκαταστάσεις που είναι αδρανείς για χρόνια και έχουν χρησιμοποιηθεί αναποτελεσματικά, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία να αγοράσουν αυτές τις εγκαταστάσεις σε δίκαιη τιμή και να αρχίσουν να εργάζονται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments