Κόσμος

Ταϊβάν: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους της Ταϊπέι – Σε συναγερμό η χώρα σε ενδεχόμενη επίθεση από την Κίνα

Ταϊβάν: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους της Ταϊπέι – Σε συναγερμό η χώρα σε ενδεχόμενη επίθεση από την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ταϊβάν: Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι Ένοπλες δυνάμεις στην Ταϊβάν, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμες για ενδεχόμενη εισβολή από την Κίνα

Σε πλήρη επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι Ένοπλες δυνάμεις στην Ταϊβάν, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμες για ενδεχόμενη εισβολή από την Κίνα. Οι ασκήσεις που έκανε το κινεζικό ναυτικό με πραγματικά πυρά σε έξι ζώνες γύρω από τη νήσο, αλλά και τις σκληρές δηλώσεις του Πεκίνου, δείχνουν πως δύσκολα θα υπάρξει απικλιμάκωση.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή εισβολή από την Κίνα.

Στα πλάνα του βίντεο εμφανίζονται άρματα μάχης M60A3 TTS του Στρατού της Ταϊβάν σε δρόμους της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Έντεκα πυραύλους εκτόξευσε η Κίνα προς την Ταϊβάν την ώρα που ο στρατός ετοιμάζεται για πόλεμο. Σημειώνεται ότι οι κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το μεσημέρι -τοπική ώρα- το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV ανέφερε: «Από τον κινεζικό στρατό επιλέχθηκαν έξι σημαντικές περιοχές γύρω από το νησί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη δεν θα πρέπει να εισέλθουν στις σχετικές θαλάσσιες περιοχές και στον εναέριο χώρο».

Οι έξι προσδιορισμένες ζώνες περιβάλλουν το νησί, ενώ ορισμένες βρίσκονται κοντά σε βασικά λιμάνια. Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της παρακολουθούν το περιβάλλον. «Δεν επιδιώκουμε καμία κλιμάκωση, αλλά δεν υποχωρούμε όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την κυριαρχία μας», ανέφερε το υπουργείο.

Το Associated Press μίλησε με κατοίκους στην πόλη Keelung καθώς πήγαιναν για μπάνιο στο στενό της Ταϊβάν, κοντά στο σημείο όπου η Κίνα λέει ότι πραγματοποίησε «πυραυλικά πλήγματα ακριβείας», στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments