Ελλάδα

Πλεύρης: Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον

Πλεύρης: Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Πλεύρης: Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να δοθεί η έγκριση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να δοθεί η έγκριση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Πρόσθεσε ότι λίγο αργότερα αυτά τα εμβόλια θα συμπεριλαμβάνουν και τις παραλλαγές 4 και 5.

Για τον λόγο αυτό, επισήμανε, ότι η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

Για τα εμβόλια σε μορφή σπρέι

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα, αλλά δεν γνωρίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα.

Για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι το κύμα κορωνοϊού που επικράτησε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Νέο κύμα από τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικά φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα, και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments