Focus

Elena Rybakina: Η Βασίλισσα του Wimbledon

Elena Rybakina: Η Βασίλισσα του Wimbledon

Πηγή Φωτογραφίας: HollywoodsMagazine

Elena Rybakina: H πανέμορφη 23χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα

Λίγοι θα στοιχημάτιζαν πριν ξεκινήσει το Wimbledon ότι η Elena Rybakina θα έφτανε στην δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, πόσο μάλλον στον τελικό και τον τίτλο. Στον ημιτελικό κόντρα στην Simona Halep και στον τελικό με αντίπαλο την Ons Jabeur η 23χρονη Καζάκα τενίστρια ήταν το απόλυτο outsider κι όμως κατάφερε να φύγει από το Λονδίνο ως η Βασίλισσα του φετινού Wimbledon. Μετά από τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ακόλουθοι της στο Instagram πολλαπλασιάστηκαν και όχι άδικα.

View this post on Instagram

A post shared by Elena Rybakina 🐠 (@lenarybakina)

H πανέμορφη 23χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα και αν το 2018 δεν είχε πάρει την υπηκοότητα του Καζακστάν δε θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Wimbledon.Οι Άγγλοι διοργανωτές απέκλεισαν τους αθλητές και τις αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο η μοίρα τα έφερε έτσι και μια αθλήτρια που απέταξε τη ρωσική της καταγωγή πριν 4 χρόνια, κέρδισε τη διοργάνωση.

O πρώτος σπουδαίος τίτλος της

Ήταν μόλις ο τρίτος τίτλος της καριέρας της Rybakina μετά την κατάκτηση μικρότερων τουρνουά στο Χόμπαρτ (2020) και στο Βουκουρέστι (2019). Πριν κερδίσει το Wimbledon, είχε φτάσει στα προημιτελικά μόνο σε ένα ακόμη Grand Slam, στο Γαλλικό Όπεν το 2021.

“Ήμουν σούπερ νευρική πριν από τον αγώνα, κατά τη διάρκεια του αγώνα και είμαι ειλικρινά χαρούμενη που τελείωσε για να είμαι ειλικρινής, γιατί πραγματικά δεν είχα νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο”, δήλωσε η Rybakina, η νεότερη γυναίκα που έχει κερδίσει το Wimbledon από το 2011. “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό για την υποστήριξη, ήταν απίστευτο.”

Μαζί με το τρόπαιο θα πάρει και 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εξαιρετική Ons Jabeur θα πάρει 1,2 εκατ. δολάρια. Η Τυνήσια, η οποία είναι η αγαπημένη του κοινού, ξαφνιάστηκε μόλις είδε τη Rybakina να μην πανηγυρίζει μετά το τέλος της αναμέτρησης και της νίκης της με 2-1 σετ.

“Νομίζω ότι αντιδράει λίγο, απλά πρέπει να το παρατηρήσεις. Είμαι άνθρωπος που δεν συγκεντρώνεται στον αντίπαλο. Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν ο άλλος μιλάει ή φωνάζει όλη την ώρα. Όμως, είναι ωραίο να παίζεις με την Έλενα, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα και όταν χάνεις δεν κάνει κάποιον μεγάλο πανηγυρισμό. Πρέπει να της μάθω να πανηγυρίζει! Είναι αυτή που είναι, μπορεί αυτό να της ταιριάζει. Λειτουργεί, οπότε μάλλον αυτό χρειάζεται”.

Πράγματι, η Rybakina μπορεί να μην χαμογελά συχνά, όμως όταν το κάνει, ενθουσιάζει τους πάντες. Η Καζάκα αθλήτρια βρίσκεται στο Νο. 23 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν θα κερδίσει πόντους ούτε θα ανέβει στην κατάταξη, επειδή η WTA δεν απένειμε πόντους μετά τον αποκλεισμό των ρωσίδων και λευκορωσίδων αθλητριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments