Διεθνή

ΕΕ: Περιοριστικά μέτρα στον Γιανουκόβιτς και τον γιο του για τον ρόλο τους στο ρωσοουκραινικό πόλεμο

ΕΕ: Περιοριστικά μέτρα στον Γιανουκόβιτς και τον γιο του για τον ρόλο τους στο ρωσοουκραινικό  πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΕΕ: Στον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς και τον γιο του επιβάλλει περιοριστικά μέτρα το Συμβούλιο των Υπουργών

Στον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς και τον γιο του επιβάλλει περιοριστικά μέτρα το Συμβούλιο των Υπουργών.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Το Συμβούλιο των Υπουργών αποφάσισε να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε δύο επιπλέον άτομα ως απάντηση στη συνεχιζόμενη αδικαιολόγητη και απρόκλητη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Προσέθεσε τον φιλορώσο πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Φεντόροβιτς Γιανουκόβιτς και τον γιο του, Ολεξάντρ Βικτόροβιτς Γιανούκοβιτς, στον κατάλογο προσώπων, οντοτήτων και φορέων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα για τον ρόλο τους στην υπονόμευση ή την απειλή της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και της σταθερότητας και ασφάλειας του κράτους.

Σχετικά με την περίπτωση του Ολεξάντρ Βικτόροβιτς Γιανούκοβιτς αφορά και στη διεξαγωγή συναλλαγών με τις αυτονομιστικές ομάδες στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Οι σχετικές νομικές πράξεις έχουν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.

Σε τραγική κατάσταση η γερμανική οικονομία – Ο χειμώνας προβλέπεται αβέβαιος

Δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση στη Γερμανία, μιας και το ποσοστό των πολιτών που έχουν φτάσει στο όριο της φτώχειας αυξήθηκε σε μεγάλο ποσοστό. Για την ακρίβεια ένας στους έξι κατοίκους της χώρας κατάφεραν να επιβιώσουν με μεγάλη δυσκολία, με τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά ενός ατόμου σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Μάλιστα η ανησυχία αυξάνεται ενόψει του χειμώνα και της εξελισσόμενης ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 περίπου 13 εκατομμύρια άτομα ή το 15,8% του πληθυσμού κινδύνευσαν να διολισθήσουν σε κατάσταση φτώχειας. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ήταν 13,2 εκατομμύρια. Ένα άτομο θεωρείται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας εάν διαθέτει λιγότερο από το 60% του μέσου εισοδήματος του συνολικού πληθυσμού της χώρας, επισημαίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη Γερμανία, το όριο το 2021 ήταν 15.009 ευρώ καθαρά ετησίως για ένα άτομο που ζει μόνο του και 31.520 ευρώ για δύο ενήλικες με δύο παιδιά κάτω των 14 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments