Διεθνή

Μελανσόν υπέρ Κίνας

Μελανσόν υπέρ Κίνας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση του Μελανσόν έγινε από τον ίδιο στο προσωπικό ιστολόγιο που διατηρεί.

«Για τους Γάλλους, από το 1965 και τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, υπάρχει μόνο μία Κίνα. Η Ταιβάν είναι ένα πλήρες συστατικό τμήα της Κίνας», υποστηρίζει ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Γαλλία, Ζαν – Λυκ Μελανσόν, δημιουργώντας πλήθος αναταράξεων και αντιδράσεων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η δημόσια αυτή τοποθέτηση του Μελανσόν έγινε από τον ίδιο στο προσωπικό ιστολόγιο που διατηρεί.

Η Κίνα έσπευσε να ευχαριστήσει τον Γάλλο πολιτικό μέσω σχετικής ανάρτησης της Πρεσβείας της στη Γαλλία, σε διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μελανσόν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «ανοίγουν ένα νέο μέτωπο» και κατέστησε απολύτως σαφή τη θέση του αναφορικά με την κρίση στην Ταιβάν: «Η Ταιβάν ήταν ένα τεταμένο θέμα από την απελευθέρωση της Κίνας. Όμως, για τους Γάλλους από το 1965 και τον στρατηγό Ντε Γκωλ, υπάρχει μόνο μία Κίνα. Συμμετέχει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της Κίνας».

Η απάντηση της κινεζικής Πρεσβείας ήταν άμεση: «Ευχαριστούμε τον Ζαν – Λυκ Μελανσόν για τη συνεχή υποστήριξή του στην πολιτική που ακολουθεί η Κινα».

Στο εσωτερικό της Γαλλίας επικρατεί πλέον ο θυμός σχεδόν όλων των άλλων πολιτικών αντιπάλων του Μελανσόν και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Οι φιλελεύθεροι κεντρώοι του κινήματος του Μακρόν υπενθύμισαν ότι, σε αντίθεση προς τη Γαλλία, οι κάτοικοι ζουν σε ένα δικτατορικό καθεστώς. Το ίδιο έπραξαν και οι Ρεπουμπλικάνοι, το παραδοσιακό γκωλικό κόμμα της δημοκρατικής δεξιάς, οι οποίοι επίσης τόνισαν ότι στην Κίνα απαγορεύεται η διατύπωση διαφορετικής πολιτικής γνώμης από αυτήν που εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

Ακόμη, ο συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς γνωρίζει τους πρώτους σοβαρούς κραδασμούς του, δεδομένου ότι οι Πράσινοι και οι σοσιαλδημοκράτες του ιστορικού Σοσιαλιστικού Κόμματος εμφανίζονται ιδιαίτερα θορυβημένοι από αυτήν την παρέμβαση του Μελανσόν.

Η ενότητα του πολυτασικού πολιτικού σχήματος δοκιμάζεται σοβαρά, ενώ συνεχείς είναι οι συνεδριάσεις των πολιτικών κομμάτων – συνιστωσών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments