Κόσμος

Πούτιν: Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία αρχιτέκτονα που συνδέεται με το «παλάτι του Πούτιν»

Πούτιν: Κατασχέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία αρχιτέκτονα που συνδέεται με το «παλάτι του Πούτιν»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Στη "φάκα" της φορολογικής αστυνομία της Ιταλίας πιάστηκε ο Λανφράνκο Τσιρίλο, ο οποίος είναι ένας από τους αρχιτέκτονας που σχεδίασε ένα πολυτελές συγκρότημα στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο ονομάστηκε «παλάτι του Πούτιν»

Στη “φάκα” της φορολογικής αστυνομία της Ιταλίας πιάστηκε ο Λανφράνκο Τσιρίλο, ο οποίος είναι ένας από τους αρχιτέκτονας που σχεδίασε ένα πολυτελές συγκρότημα στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο ονομάστηκε «παλάτι του Πούτιν» από αντιπάλους του Ρώσου προέδρου, και του κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 141 εκατομμυρίων ευρώ.

Η φορολογική αστυνομία απέστειλε την Τετάρτη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι κατάσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία από έναν «γνωστό επαγγελματία» στην Μπρέσια, πόλη της βόρειας Ιταλίας, επικαλούμενη φερόμενες φορολογικές παραβάσεις.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι τα περιουσιακά στοιχεία ανήκαν στον Λανφράνκο Τσιρίλο, ο οποίος σχεδίασε ένα μεγάλο συγκρότημα στη Μαύρη Θάλασσα στη Ρωσία που έγινε γνωστό ως «παλάτι του Πούτιν» λόγω των ισχυρισμών ενός επιχειρηματία ότι το ακίνητο χτίστηκε για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ένας δικηγόρος του Τσιρίλο επιβεβαίωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία του πελάτη του είχαν κατασχεθεί, αλλά δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος για κανένα παράπτωμα όσον αφορά τους ιταλικούς φόρους, προσθέτοντας ότι είχε την έδρα του στη Ρωσία για πολλά χρόνια και του δόθηκε η ρωσική υπηκοότητα το 2014.

«Ο αρχιτέκτονας, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, είναι πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι έχοντας αγοράσει ορισμένα ακίνητα υψηλού κύρους και έργα τέχνης στην Ιταλία και έχοντας φροντίσει για τη σύζυγο και την κόρη του χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ότι προσποιήθηκε τη μετακίνησή του στο εξωτερικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος Στέφανο Λοτζάκομο.

Ένα ελικόπτερο, πολυτελή ακίνητα, μετρητά, κοσμήματα και σημαντικά έργα τέχνης ήταν μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την φορολογική αστυνομία της Μπρέσια.

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το πολυτελές ακίνητο στη Μαύρη Θάλασσα. Το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια στις αρχές του 2021, όταν ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι έκανε ένα διαδικτυακό βίντεο στο οποίο υποστήριζε ότι ο Πούτιν ήταν ο τελικός ιδιοκτήτης του.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση τον Απρίλιο, ο Τσιρίλο δήλωσε ότι είχε σχεδιάσει το κτίριο, αλλά ότι ήταν παραγγελία ενός ιδιωτικού ομίλου και ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Πούτιν.

«Είναι τρέλα να σκέφτεται κανείς ότι ο πρόεδρος μιας τόσο σημαντικής χώρας θα χρειαζόταν να χτίσει ένα παλάτι για τον εαυτό του», δήλωσε ο Τσιρίλο στη συνέντευξη στην ιταλική La7.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments