Διεθνή

Ρωσία: Η πολεμική αεροπορία «σκότωσε» εκπαιδευόμενους των ΗΠΑ στη Συρία

Ρωσία: Η πολεμική αεροπορία «σκότωσε» εκπαιδευόμενους των ΗΠΑ στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: history, IEMed

Ρωσία: Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας «σκότωσε» μια εκπαιδευμένη από τις ΗΠΑ ομάδα μαχητών της αντιπολίτευσης στη Συρία την Πέμπτη [4/8]

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας «σκότωσε» μια εκπαιδευμένη από τις ΗΠΑ ομάδα μαχητών της αντιπολίτευσης στη Συρία την Πέμπτη [4/8], σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επαληθεύσει την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Η Μόσχα, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την στρατιωτική της επέμβαση το 2015 βοήθησε να αντιστραφεί ο ρους του πολέμου της Συρίας συνδράμοντας τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις στην μάχη εναντίον των αντικυβερνητικών ανταρτών, ορισμένοι από τους οποίους υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ή την Τουρκία, σε έναν εμφύλιο πόλεμο που διαρκεί πάνω από μια δεκαετία.

Λαβρόφ: “Να συζητήσουμε με την Ουάσινγκτον για μια ανταλλαγή κρατουμένων”

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα έχει τη διάθεση να συζητήσει με την Ουάσινγκτον μια ανταλλαγή κρατουμένων που να περιλαμβάνει την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας σε προεδρικό επίπεδο.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το θέμα αυτό, όμως μόνο στο πλαίσιο του διαύλου (επικοινωνίας) που συμφωνήθηκε από τους προέδρους (Βλαντίμιρ) Πούτιν και (Τζο) Μπάιντεν», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Καμπότζη και συνέχισε: «Υπάρχει ένας ειδικός δίαυλος, ο οποίος έχει συμφωνηθεί από τους προέδρους, και παρά ορισμένες δημόσιες δηλώσεις, αυτός ο δίαυλος παραμένει εντελώς επίκαιρος». lavrov

«Αν οι Αμερικανοί αποφασίσουν να επιδοθούν σε μια δημόσια διπλωματία και να κάνουν ηχηρές δηλώσεις, είναι δική τους υπόθεση και δικό τους πρόβλημα», πρόσθεσε ο Λαβρόφ διαβεβαιώνοντας πως η Ουάσινγκτον «δεν καταφέρνει» να εργασθεί «με ηρεμία και επαγγελματικό τρόπο» σε πολλά ζητήματα.

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε χθες, Πέμπτη, την Αμερικανίδα σταρ του γυναικείου μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε κάθειρξη εννέα ετών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μια βαριά ποινή που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν και ο ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ είχαν τις πρώτες συνομιλίες τους μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments