Αθλητισμός

Ιωάννης Παπαπέτρου στο pagenews.gr: “Μας αρέσει η πίεση που έχουμε – Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο”

Ιωάννης Παπαπέτρου στο pagenews.gr: “Μας αρέσει η πίεση που έχουμε – Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ιωάννης Παπαπέτρου στο pagenews.gr: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξέρει πολύ καλά πως το έργο της "επίσημης αγαπημένης" είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να κάνει κάτι καλό

Η Εθνικής μας ομάδα μπάσκετ βρίσκεται εν μέσω προετοιμασίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά για το Eurobasket, όπου η “γαλανόλευκη” θεωρείται ένα από τα φαβορί. Μάλιστα ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξέρει πολύ καλά πως το έργο της “επίσημης αγαπημένης” είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να κάνει κάτι καλό.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στο pagenews.gr και στη Βαρβάρα Φανίδη για τους στόχους που έχει η χώρα μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο “τίτλος” του φαβορί τους δίνει μεγάλο κίνητρο, αλλά αυτό είναι στα χαρτιά και τα πάντα θα φανερωθούν στο παρκέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή στην Εθνική και ο στόχος που έχουν στο Eurobasket: “Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα που είμαστε πάλι όλοι μαζί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πραγματικά ανυπομονούμε γι’ αυτή τη διοργάνωση, καθώς έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε να πάμε σε αυτό το τουρνουά στην και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Για το φιλικό με την Ισπανία, αλλά και για το “Τουρνουά Ακρόπολις” επεσήμανε: “Ακολουθούν πολύ δυνατά φιλικά και εξίσου πολύ ενδιαφέροντα προκριματικά για το Παγκόσμιο και με το “καλημέρα” ξεκινάμε με πολύ δύσκολα παιχνίδια στο Eurobasket. Έτσι θα έπρεπε να είναι και είναι πολύ ωραίο που ισχύει αυτή η συνθήκη. Προπονούμαστε κάθε μέρα και δουλεύουμε όλοι μαζί, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Προς το παρών βλέπουμε κάθε τι σαν προετοιμασία αυτά τα φιλικά και έχουμε υψηλές απαιτήσεις. Προπονούμαστε σε υψηλό επίπεδο και ελπίζουμε να είμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο πιο έτοιμοι γίνεται”.

Για τη χημεία που υπάρχουν μεταξύ των παικτών: “Αυτή η ομάδα έχει διαφορετική ευελιξία, μιας και όλοι μας γνωριζόμαστε και πολλά χρόνια. Διαθέτουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις και με αρκετά σχήματα που μπορούν να αλλάξουν στο παρκέ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό μας δίνει μια διαφορετική δυναμική, αλλά αυτό είναι στα χαρτιά. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο, ώστε να βρούμε με χημεία και ομοιογένεια τόσο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση και να μας δώσει μια σταθερότητα και μπορεί να μας δώσει και μια διαφορετική δυναμική”.

Για τον όμιλο που είναι η Εθνική στο Eurobasket: “Σίγουρα είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό τουρνουά με πολύ καλές ομάδες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε καλά αυτή τη χρονική στιγμή και να είμαστε στο 100% από την πρώτη μέρα, γιατί ούτε μπορείς να χαρίσεις παιχνίδια, ούτε υπάρχει χρόνος για να αναπληρώσεις την ήττα και πρέπει από την αρχή να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

Για το “βάρος” του φαβορί που έχει η Εθνική από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και το κίνητρο που δίνει: “Μας δίνει ένα πολύ μεγάλο κίνητρο όλο αυτό. Είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να έχουμε αυτήν την πίεση και είναι πολύ ωραίο. Εμείς αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και να μην ακούμε αυτά που λέγονται γύρω γύρω. Καλό είναι αυτά που λένε για μας και είμαστε καλή ομάδα, αλλά όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο και εκεί θα φανερωθεί ποια είναι η δυναμική μας. Έχουμε το αίσθημα ότι είμαστε καλοί και θέλουμε να το αποδείξουμε στο παρκέ”.

Για την επιστροφή των φιλάθλων στο γήπεδο για να είναι δίπλα στην “επίσημη αγαπημένη”: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έχουμε τους φιλάθλους δίπλα μας. Ελπίζω να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και στο φιλικό με την Ισπανία. Είναι πάρα πολύ όμορφο να γεμίζει το γήπεδο σε μια τέτοια εποχή και μάλιστα σε αγώνες της Εθνικής ομάδας και ανυπομονούμε να τους δούμε στο γήπεδο.”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments