Διεθνή

Iσλαμικός Τζιχάντ: Επιβεβαιώνει την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ με αιγυπτιακή μεσολάβηση

Iσλαμικός Τζιχάντ: Επιβεβαιώνει την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ με αιγυπτιακή μεσολάβηση

Πηγή Φωτογραφίας: Inside Arabia

Iσλαμικός Τζιχάντ: Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ χάρη στην μεσολάβηση της Αιγύπτου

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ χάρη στην μεσολάβηση της Αιγύπτου σήμερα [7/8], τρίτη ημέρα των εχθροπραξιών που έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.

«Εδώ και λίγη ώρα βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως την δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστινίων για εκεχειρία

Ισραήλ και Παλαιστίνιοι μαχητές συμφώνησαν να τηρήσουν μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Κυριακής [7/8], όπως προτάθηκε από το Κάιρο, ανέφεραν πηγές από την Αίγυπτο.

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο υπήρξε εκατόμβη νεκρών βομβαρδισμούς από το Ισραήλ σε παλαιστινιακούς στόχους, και εκτόξευση ρουκετών προς την ισραηλινή επικράτεια από τον παλαιστινιακό θύλακα.

gaza-violence

Μια πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου είπε ότι το Ισραήλ συμφώνησε με την προσφορά εκεχειρίας, ενώ ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει τις προσπάθειες αιγυπτιακής διαμεσολάβησης είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 22:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.

Εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ, δεν επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για εκεχειρία, λέγοντας μόνο ότι βρίσκονται σε επαφή με το Κάιρo.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments