Διεθνή

Μόσχα: «Βαθιά ανησυχία» για την κλιμάκωση στην Λωρίζα της Γάζας

Μόσχα: «Βαθιά ανησυχία» για την κλιμάκωση στην Λωρίζα της Γάζας

Πηγή Φωτογραφίας: NDTV, California18

Μόσχα: Η Μόσχα εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας

Η Μόσχα εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Παρατηρούμε με βαθιά ανησυχία την εξέλιξη των γεγονότων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε επανάληψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεγάλους κλίμακας και να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη αξιοθρήνητη ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της.

«Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να αποτρέψουν την κλιμάκωση των ένοπλων επιχειρήσεων και να αποκαταστήσουν αμέσως μια διαρκή κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «μια περαιτέρω κλιμάκωση προκλήθηκε από τα πυρά της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Αυγούστου, στα οποία παλαιστινιακές οργανώσεις απάντησαν πραγματοποιώντας μαζικούς και αδιάκριτους βομβαρδισμούς στο ισραηλινό έδαφος».

Λωρίδα της Γάζας: Σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής λόγω έλλειψης καυσίμων

Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα [6/8] λόγω έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρισμού, την πέμπτη ημέρα μετά από τον πλήρη αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.

«Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα σταμάτησε (να λειτουργεί) λόγω έλλειψης καυσίμων», δήλωσε ο Μοχάμεντ Θαμπέτ σε ανακοίνωσή του. Ο σταθμός λειτουργεί συνήθως με παραδόσεις ντίζελ από το Ισραήλ, το οποίο έκλεισε τα συνοριακά περάσματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. electric_power_station_1

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε επιδρομές στη Γάζα που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιδρομές που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εντείνει τα πλήγματα κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στρατός «προετοιμάζεται για μια επιχείρηση διάρκειας μιας εβδομάδας» και «δεν διεξάγει επί του παρόντος διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός» μετά από αναφορές ότι η Αίγυπτος προσπαθεί να μεσολαβήσει για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα όπου συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments