Διεθνή

Κινεζικός στρατός: Συνεχίζει τις ασκήσεις κοντά στην Ταιβάν

Κινεζικός στρατός: Συνεχίζει τις ασκήσεις κοντά στην Ταιβάν

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Ng Han Guan -REUTERS/Ann Wang

Όμως, ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις αεροπορικές και θαλάσσιες ασκήσεις γύρω από την Ταιβάν.

Αρχικά, οι ελιγμοί του κινεζικού στρατού  είχαν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν την Κυριακή,  μετά την επίσκεψη στην Ταιβάν από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι την περασμένη εβδομάδα.

Όμως, ο στρατός της Κίνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις αεροπορικές και θαλάσσιες ασκήσεις γύρω από την Ταιβάν.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, η τρέχουσα τεταμένη κατάσταση στα στενά της Ταιβάν είναι εντελώς προκλητική και δημιουργείται από την πλευρά των ΗΠΑ και η αμερικανική πλευρά πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη και να υποστεί σοβαρές συνέπειες για αυτό.

Ως απάντηση στις «μοχθηρές και προκλητικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών», η Κίνα ανακοίνωσε οκτώ αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ακύρωσης της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των ηγετών των κινεζικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ταιβάν, τόνισε και πάλι ότι αυτή αποτελεί τμήμα της κινεζικής εδαφικής επικράτειας και «η νόμιμη υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας είναι απολύτως λογική από την Κίνα».

Συμπλήρωσε, δε, ότι η ουσία του προβλήματος σχετικά με την Ταιβάν δεν μπορεί να ξεπεραστεί και η επικοινωνία ανάμεσα στην Κίνα και την Αμερική απαιτεί ειλικρίνεια: «Ενώ οι ΗΠΑ δημιουργούν μια κρίση, ισχυρίζονται επίσης ότι διαχειρίζονται την κρίση, βρίσκουν δικαιολογίες και την καλύπτουν με τα λανθασμένα λόγια και τις προκλητικές ενέργειές τους, ακόμη και με το να το διαφημίζουν, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους της περιοχής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments