Διεθνή

Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα δεν έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο και δεν εγκαταλείπει τις συνήθειες της”

Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα δεν έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο και δεν εγκαταλείπει τις συνήθειες της”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία συνεχίζει να... τορπιλίζει με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους την Ελλάδα, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρεται για πολλοστή φορά στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

Η Τουρκία συνεχίζει να… τορπιλίζει με τις εμπρηστικές δηλώσεις τους την Ελλάδα, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρεται για πολλοστή φορά στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, λίγες ώρες πριν κάνει τον απόπλου το γεωτρύπανο “Αμπντούλχαμίτ Χαν”.

Μιλώντας στην 13η σύνοδο των πρεσβευτών ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν επιθυμεί να λύσει τα προβλήματα στο Αιγαίο, «δεν έχει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο και δεν εγκαταλείπει τις συνήθειες της» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Έχουμε πει και έχουμε εξηγήσει στους εταίρους μας, ειδικά στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά στις ακτές μας διέπονται από καθεστώς αποστρατικοποίησης, όμως είναι εξοπλισμένα. Θα συνεχίσουμε να θέτουμε το θέμα που είναι αποφασιστικής σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας»

Ο Τσαβούσογλου έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να υποστηρίξει ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει την πολιτική της στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της ισότητας».

«Η Τουρκία είναι Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η θέση της Άγκυρας στο κυπριακό είναι πάγια. «Αν δημιουργηθεί μηχανισμός θα λυθεί κατά το ήμισυ το θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ούτε εμείς ούτε οι ‘Τουρκοκύπριοι’ έχουμε χρόνο για χάσιμο. Η ‘ ΤΔΒΚ’ έχει κάνει προτάσεις από το 2010»

Και συνέχισε «Δείξαμε ότι δεν μπορούν να γίνουν επιχειρήσεις στην περιοχή χωρίς εμάς. Έχουμε θέσει φραγμό στον αποκλεισμό της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ από τις ενεργειακές εξισώσεις. Σπάσαμε τους αγώνες εναντίον μας με τις δραστηριότητες έρευνας και γεωτρήσεων και με τη συμφωνία του 2019 για τη Λιβύη. Έχουμε καθορίσει τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας. Τώρα έχει ξεκινήσει η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που θα συμπεριλάβει και εμάς. Αναλάβαμε δράση μαζί με την ‘ΤΔΒΚ’ για να ενσωματώσουμε αυτή τη δυναμική με τις προτάσεις που καταθέσαμε».

Για την προαναγγελθείσα έξοδο του Τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο είπε μόνο ότι αύριο (9/8) θα πλεύσει στην ανοικτή θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments