Διεθνή

Φιέστα από Ερντογάν: “Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό”

Φιέστα από Ερντογάν: “Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό”

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter Recep Tayyip Erdoğan

Φιέστα από Ερντογάν: Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, όμως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αυτό θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας

Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, όμως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αυτό θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στη διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, δήλωσε πως η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσει το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας και πως «δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

Όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο. Ο Ερντογάν, μιλώντας στη διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, δήλωσε ότι «το γεωτρύπανό μας Αμπντουλχαμίτ Χαν είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας».

Συμπλήρωσε δε ότι σχεδιάζουν να θέσουν το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στην υπηρεσία του έθνους το επόμενο έτος.  Για τις γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό», είπε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «θα στείλουμε το πλοίο Αμντουλχαμίντ Χαν στο οικόπεδο Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα έξω από τον Γκάζι Πασά. Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments