Διεθνή

Πρόκληση από τον Τατάρ: “Η Τουρκία είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου”

Πρόκληση από τον Τατάρ: “Η Τουρκία είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου”

Πηγή Φωτογραφίας: OmegaLive, Middle East Monitor

Πρόκληση από τον Τατάρ: Ακόμα μία πρόκληση από την Τουρκία, αυτή τη φορά για την Κύπρο, από τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσιν Τατάρ

Ακόμα μία πρόκληση από την Τουρκία, αυτή τη φορά για την Κύπρο, από τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσιν Τατάρ ο οποίος βρίσκεται στο Ικόνιο προκειμένου να παραστεί στους Αγώνες Ισλαμικής Συνεργασίας

Υπάρχει όπως είπε μια ελληνική κυβέρνηση που θέλει να περικυκλώσει την Ανατολία και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο TGRT Haber.

«Η Τουρκία είναι ο εγγυητής του νησιού της Κύπρου. Δεν μπορώ να σκεφτώ την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί», πρόσθεσε.

Για την κατάσταση στην Ταταρική Ανατολική Μεσόγειο, είπε: «Έχουμε δικαιώματα σε κάθε μέρος που έχουν δηλώσει ως Κυπριακή Δημοκρατία. Έχουμε το δικαίωμα να διεξάγουμε έρευνα εκεί με την εξουσία που έχουμε παραχωρήσει στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

«Δεν έχουν λόγο μόνο οι Έλληνες στη Μεσόγειο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι ένας ξεχωριστός λαός».

Σημείωσε ότι πήγε στο Taşucu πριν από 10 ημέρες και επισκέφτηκε το 4ο γεωτρύπανο Abdülhamid Han.«Είναι ένα σημείο καμπής που δείχνει πόσο ισχυρή έχει γίνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Χαιρετίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του Προέδρου Ερντογάν και ελπίζω ειλικρινά ότι θα οδηγήσουν σε καλή τύχη».

Επιπλέον τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να χωρίσει τον τουρκοκυπριακό λαό από την Ανατολία.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν σταματά τις ιδιοτροπίες της στο Αιγαίο

Για ιδιοτροπίες και εμμονές της πατρίδας μας, που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, έκανε προκλητικά λόγο ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ιδιαίτερα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας απευθύνθηκε σε συνέδριο πρέσβεων και επέμεινε ιδιαίτερα στο Αιγαίο Πέλαγος, όπου ευθέως αμφισβητήθηκε το νομικό καθεστώς των νησιών μας.

Σύμφωνα με τον Μεχμέτ Τσαβούσογλου, «στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χαλάσαμε τα σχέδια που έγιναν με τη λογική “ό,τι κι αν κάνω θα μου μείνει κέρδος”. Αν παραμέναμε θεατές στο σφετερισμό των δικαιωμάτων μας τότε θα διαμορφωνόταν ένα νέο περιβάλλον αντιπαραθέσεων και ενδεχομένως συγκρούσεων.  Λάβαμε αποτελεσματικά μέτρα. Καταδείξαμε πως στην περιοχή δεν μπορούν να γίνουνε σχέδια ενάντια σε εμάς». Τσαβούσογλου-

Ο Μ. Τσαβούσγολου επιδόθηκε σε ένα προκλητικό ρητορικό κρεσέντο με επίκεντρο το Αιγαίο Πέλαγος και με φόντο βέβαια τον απόπλου του γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», λέγοντας: «Ενώ στο Αιγαίο επιθυμούμε τα αλληλοσυνδεόμενα μεταξύ τους προβλήματα να επιλυθούν με συνολικό, διευρυμένο, μόνιμο και σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο τρόπο, δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε μία τέτοια βούληση και στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments