Πολιτική

Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση και Κομισιόν για το θέμα των παρακολουθήσεων

Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση και Κομισιόν για το θέμα των παρακολουθήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

"Πυρ" ομαδόν από αντιπολίτευση και Κομισιόν στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων.

“Πυρ” ομαδόν από αντιπολίτευση και Κομισιόν στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων. Συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα η πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Σήμερα με νέα επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και την απόφαση της να ορίσει την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες δηλαδή πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής αυτή την εβδομάδα.

Παρέμβαση Σακελλαροπούλου – Άμεση και πλήρης διαλεύκανση

Θέση για το θέμα των υποκλοπών πήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με δήλωσή της. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η «εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για την άρση του απορρήτου πρέπει να εφαρμόζεται σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας». Η ΠτΔ ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη θωράκιση της ΕΥΠ.

Επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη – «Επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί»

Στη τυπική νομιμότητα και συνταγματικότητα της παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών όπως στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση «είναι προφανής η διάσταση νομικού και πολιτικά ορθού» και επανέλαβε το πνεύμα των χτεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές.

Κομισιόν: Απαράδεκτη η παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές των κρατών-μελών να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Ανίτα Χίπερ. Η ίδια μάλιστα σχολίασε και τις υποθέσεις παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής προς τον Τύπο, η κυρία Χίπερ απάντησε πως «γνωρίζουμε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση μέσων παρακολούθησης από ορισμένες κυβερνήσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments