Διεθνή

Σαλμάν Ρούσντι: Στο χειρουργείο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε

Σαλμάν Ρούσντι: Στο χειρουργείο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε

Πηγή Φωτογραφίας: LEARN GERMAN - DW

Σαλμάν Ρούσντι: Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο διάσημος συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής [12/8] που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο διάσημος συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής [12/8] που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο Ρούσντι βρίσκεται στο χειρουργείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του 75χρονου συγγραφέα.

Ένας άνδρας όρμησε στη σκηνή την ώρα που ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία για την καλλιτεχνική ελευθερία και μαχαίρωσε στον λαιμό τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από αστυνομικό και συνελήφθη.

Ο Σαλμάν Ρούσντι διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Θύμα επίθεσης ο συγγραφέας των Σατανικών Στίχων

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι έπεσε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι στη Νέα Υόρκη. Ο ινδικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στη δυτική Νέα Υόρκη, καθώς ετοιμαζόταν να δώσει μία διάλεξη.

Ο Ρούσντι τελούσε υπό την απειλή του θανάτου από το Ιράν, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, λόγω του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι».

Ένας δημοσιογράφος του Associated Press είδε έναν άνδρα να τρέχει στη σκηνή στις εγκαταστάσεις Chautauqua, στη δυτική Νέα Υόρκη, όπου επρόκειτο να δώσει διάλεξη ο Βρετανός συγγραφέας, και ένας άνδρας άρχισε να χτυπάει με γροθιές ή να μαχαιρώνει τον Σαλμάν Ρούσντι.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο του Ρούσντι «Σατανικοί Στίχοι» έχει απαγορευτεί στο Ιράν από το 1988, καθώς πολλοί μουσουλμάνοι το θεωρούν βλάσφημο. Ένα χρόνο αργότερα, ο ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο ζητούσε το θάνατο του Ρούσντι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments